V Londonu so hit razkuštrane pričeske!

7. dogodek London po Londonu

V soboto, 8. novembra 2014, smo v podjetju Lassana v dvorani Španskih borcev v Ljubljani ponovno izpeljali frizerski dogodek London po Londonu. Letos so dogodek zaznamovale številne novosti. Najpomembnejša novost je bila zagotovo nastop Dominica Bela iz Londona in Crisa Cyborowskega iz Nemčije, ki sta predstavila modne smernice pričesk v tujini in pomen nege las – trend so namreč močni in zdravi lasje.

Novost so bile tudi delavnice pred dogodkom, na katerih smo slovenskim frizerjem predstavili nekaj možnosti pospeševanja prodaje storitev in produktov v njihovem salonu. Predstavili smo koncept 5-minutnega ličenja, permanentnega ličenja, analizo lasišča in analizo kože – vse z namenom zadovoljiti strankine želje in hkrati postati dober in kredibilen svetovalec o zdravju las, lasišča in kože.

Lassana Akademija je kot vsako leto predstavila trende iz londonskega dogodka Salon International, natančneje trende frizerskih hiš Mahogany, Tony&Guy, Patric Cameron in Vidal Sassoon, ki jih je povzela v kreativnih interpretacijah pričesk, ki so primerne tudi za vsak dan in so zelo modne, a hkrati nosljive. Letos so obiskovalci dogodka na odru lahko videli ustvarjanje tako kratkih kot tudi srednje dolgih in dolgih pričesk. Veliko pozitivnih odzivov je bilo na prikaz spenjanja pričesk, ki je bila letošnja noviteta.

Da so pričeske prišle do izraza in so zaživele, smo k sodelovanju povabili tudi ZOOFO – Zadrugo oblikovalcev in ustvarjalcev Slovenije, ki so nam posodili oblačila slovenskih dizajnerjev. Naj se jim na tem mestu iskreno zahvalimo. Zahvala gre seveda tudi vsem obiskovalcem dogodka in seveda Lassaninemu kreativnemu timu, ki je dokazal, da zna in zmore vedno več!

Glede trendov v tujini nam je veliko povedal tudi Dominic Belo, ki je skupaj s člani Lassana Akademije ustvarjal pričeske na odru.

Dominic, kakšne so modne pričeske v Londonu?

Popolno dodelane pričeske v tujini počasi odhajajo iz mode. Prihajajo razkuštrane in igrive pričeske, kodri tako niso popolni kodri, ampak naj bodo razmršeni. Razmršen look je trendovski in seksi, kljub temu, da izgleda nedodelano. V kratkem boste lahko videli tudi veliko zvezdnic, ki se bodo poslužile takšnega izgleda. Vesel sem, saj je tovrstne trende predstavila tudi Lassana v njihovi kolekciji Urban Look – torej so takšni trendi tudi že pri vas v Sloveniji.

In kakšne barve bodo prišle v ospredje?

Sam pri svojem delu obožujem uporabo raznolikih barv, še posebej če ustvarjajo velik kontrast. Trenutno so zelo modni vijoličasti odtenki in oranžni odtenki, ki jih mešam z naravnimi odtenki. Tako kot pri izbiri pričeske tudi pri izbiri barve moramo biti drzni, saj so spremembe dobre tako za dušo kot tudi za telo.

Kakšni so trendi pri moških pričeskah?

V Londonu, kakor tudi nekaterih drugih prestolnicah, opažam, da moški pogosto bolj skrbijo za svojo urejenost kot ženske. Tako v tujini ni nič nenavadnega, da se moški barvajo, sivi šarmantni gospodje so iz mode! Prav tako ni nič nenavadnega, da se moški ličijo – kanček maskare, urejene obrvi in morda malenkost barvice, izrazijo seksapilnost moškega pogleda. Kar se pričesk tiče so moškim možnosti neomejene – trend so pričeske, ki jih lahko moški nosi na več načinov. Zjutraj športno razkuštrana pričeska, v službi klasično urejena pričeska, ki se zvečer prelevi v pričesko elegantnega zapeljivca.

Vemo, da so lepi lasje zdravi lasje. Kako do njih?

Uporabljati je potrebno veliko proteinskih mask in globinskih neg. Osebno priporočam keratinsko linijo znamke KEEN, tako da lase optimalno zaščitimo pred zunanjimi vplivi in odpravimo že nastale strukturne poškodbe las. Na tržišču je veliko tovrstnih izdelkov, je pa tudi res, da se jih naše stranke ne poslužujejo v zadostni meri. Tukaj vidim pomembno vlogo frizerja, ki mora kot strokovnjak znati svetovati in skupaj s stranko priti do želenega rezultata s kvalitetnimi negami v salonu in nadaljnjo nego doma.

Kakšne pričeske sta s Crisom na odru predstavila slovenskim frizerjem?

Najprej moram povedati, da so v Lassani poskrbeli za odlične modele, tako nisva imela pretežkega dela. Na enem modelu sva predstavila preplet tople rjave barve in seksi rdeče, na drugem sva razkrila skrivnost oranžne barve, takšne brez pridiha rdeče, tretji look pa sva poimenovala »nordic blond«, kjer se prelivajo pastelni blond odtenki in toplejši blond odtenki, s čimer sva dosegla naraven izgled, ki ne deluje »plastično«. Barvala sva s KEEN barvami, uporabila pa sva tudi oljne barve KEEN Soft Oil, brez amonijaka. Kar se pričesk tiče, sva predstavila nekoliko bolj razkuštrane in igrive pričeske, ki bodo v kratkem pravi modni hit tudi pri vas v Sloveniji. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.