V tujino z mednarodnimi izkaznicami

Pred potovanjem v tujino si je dobro izdelati katero izmed mednarodnih kartic, s katero dokazuješ status študenta ali mladostnika, s katero si lahko deležen številnih popustov.

ISIC
Mednarodna študentska izkaznica ISIC omogoča dijakom in študentom uveljavljanje posebnih popustov skorajda v vseh deželah sveta (vstopnine v muzeje in študentske klube, ogledi različnih znamenitosti, razne oblike javnega prevoza, nakup smučarskih kart itd.). Omogoča tudi uporabo brezplačne telefonske linije za pomoč v težavah in komunikacijskega paketa ISIConnect. Za izdajo le-te je potrebno predložiti študentsko dokazilo (potrdilo o vpisu ali za tekoče študijsko leto potrjen indeks ali z nalepko tekočega študijskega leta opremljeno študentsko izkaznico) in fotografijo.
ISIC omogoča več kot 40.000 popustov po vsem svetu. Uporablja jo skoraj 5 milijonov študentov. Velja v več kot 120 državah sveta.
Veljavnost izkaznice je 16 mesecev oziroma posamezno študijsko leto (velja od septembra do konca decembra naslednjega leta). Izkaznico lahko dobijo redni in izredni študentje kakor tudi dijaki. Spodnja starostna meja je 12 let.
Cena: 12 EUR
Več informacij: http://www.isic.org/

IYTC – International Youth Travel Card
Mednarodna mladinska izkaznica IYTC je namenjena vsem mlajšim od 26 let. Popusti, ki jih omogoča, so različni. Nudi popuste na vstopnine v muzeje in oglede različnih znamenitosti, razne oblike javnega prevoza itd. Z znakom “Countdown”, ki se nahaja na hrbtni strani izkaznice IYTC, lahko tako uveljaviš med 10 in 25 % popusta v številnih restavracijah, barih, trgovinah, kulturnih ustanovah po vsem svetu.
Za izkaznico je potrebno predložiti osebni dokument in fotografijo.
Cena: 12 EUR
Več informacij: http://www.isic.org/

Ej!Kartica
Ima jo že več kot 4 milijone mladih v Evropi in je uporabna v več kot 40 evropskih državah na področju prostočasnih dejavnosti (potovanja, prevoz, kultura, šport, zabava, restavracije, trgovine, storitve, tečaji, izobraževanja). Namenjena je mladim do 30. leta starosti ne glede na status. Za izdelavo kartice potrebuješ identifikacijski dokument ter fotografijo.
Osnovna kartica ne vključuje popusta na vlake po Sloveniji. Partnerska SŽ-EJ!Kartica omogoča še dodaten popust na vlakih po Sloveniji in RailPlus popust!
Cena: 10 EUR
Več informacij: http://ejkartica.si/

Ksenija Gider

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.