Večer londonske stand-up komedije v Ljubljani

V ponedeljek, 9. decembra, bo ob 20. uri v ljubljanskem SiTi Teatru na sporedu celovečerna stand-up komedija s tremi izbranimi mojstri tega žanra – Javierjem Jarquinom, Dano Alexander in Johnom Gordillo.

Kolektiv Urbani Ured in Tin Vodopivec, ki sta letos že slovenskemu občinstvu že pripravila gostovanji Eddieja Izzarda in Dylana Morana, vam v veselem decembru ponujata v ogled in smejanje večer originalne londonske stand-up komedije. Po dvodnevnem mini festivalu britanske komedije v zagrebški dvorani Lisinski se bo v ponedeljek 9. decembra dogajanje preselilo v SiTi Teater v ljubljanski BTC City, kjer bodo v okviru celovečerne predstave LONDON CALLING nastopili trije angleškogovoreči komiki s kar treh kontinentov: v salve smeha vas bodo spravljali Novozelandec JAVIER JARQUIN, Kanadčanka DANA ALEXANDER in Britanec JOHN GORDILLO.

 

Slovenska publika si je v preteklosti že imela priložnost ogledati predstavo iz serije London Calling, ki je nekakšen sinonim za originalne večere angleškega stand-upa, in se zdaj ponovno vrača na slovenske odre.

 

V Severnem Londonu živeči Javier Jarquin sodi med vodilne novozelandske komike, je pa tudi MC, igralec, čarovnik in improvizator. V debelem desetletju nastopanja se je uveljavil z brutalno iskrenim in dinamičnim slogom nastopanja, soustvarjal je TV-šov Scared Scriptless, zabaval novozelandskega premierja in se utrdil s predstavo Legend of the card ninja. Posnetek nastopa Jarquina si lahko ogledate na www.youtube.com/watch?v=yAPwtFgbiOM.

 

Dana Alexander slovi kot edina črnka in prvi ženski glas kanadskega stand-upa. Njene zgodbe so dobro tempirane, temne in zabavne, navdihuje jih pogled iz ženske perspektive, gejevski prijatelji in kulturni šoki ki jih doživlja njena nora jamajška družina. Kako se stand-up-a loteva Dana Alexander lahko vidite na www.youtube.com/watch?v=gyv8tkbjvTU

 

Trojček zaključuje John Gordillo, ki se je proslavil kot režiser DVD-jev Eddieja Izzarda in ustvarjalec BBC-jevega humorističnega šova RDA, v njegovem rezimeju pa najdete še kup TV, filmskih in odrskih projektov ter tri lastne stand-up predstave, ki so vse po vrsti požele odlične kritike na Edinburškem festivalu. Nekaj njega na www.youtube.com/watch?v=gyv8tkbjvTU.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.