Velikan hrvaške pop-rock scene bo 40 svečk upihnil na Škisovi tržnici

Že 18. Škisova tržnica bo čez natanko mesec dni na travnati zelenici Kardeljeve ploščadi združila mlade iz vse Slovenije. V duhu novosti se bo tokrat pojavila na večji lokaciji, vrata pa bo na široko odprla tudi naključnim mimoidočim. Z obširnejšim naborom aktivnosti ter pestrim dnevnim in večernim programom bo letošnja prireditev primerna za vse mlade po srcu.

Škisova tržnica je reprezentativna prireditev Zveze ŠKIS, ki bo že 18. leto v prestolnici združila kar 56 študentskih klubov iz lokalnih okolij po vsej Sloveniji. Svoja vrata bo obiskovalcem odprla 7. maja ob 12. uri. Atraktivno popoldansko in večerno dogajanje se bo pričelo s slavnostnim mimohodom študentskih klubov, nadaljevalo pa ob klubskih stojnicah. Klubi se bodo letos predstavili v samem centru študentskega življenja, na travnati zelenici Kardeljeve ploščadi. V neposredni bližini fakultet in študentskih domov bodo s specifičnim narečjem, kulinariko in zanimivostmi zastopali barve domačih krajev in kot že tradicionalno ustvarili Slovenijo v malem.

Izmed vseh stojnic bo organizator izbral najbolj atraktivno in ustvarjalno, klubi pa ne bodo tekmovali le v svoji kreativnosti ter izvirnosti – med njimi se bodo v popoldanskem delu prireditve odvijale tudi družabne igre in tekmovanja.

Poleg tradicionalnega dogajanja organizatorji letos uvajajo nekatere novosti. Škisovo tržnico želijo dvigniti višje, tudi v dobesednem pomenu, na sam vrh odskočne deske bungee jumpinga, ki bo postavljen na prizorišču. Obiskovalci se bodo lahko udeležili tudi drugih športnih aktivnosti, uživali ob živi glasbi ter se od obilice adrenalina sprostili na ‘chill-out’ otočku.

V sklopu večernega programa bo večji poudarek na raznolikosti glasbenih žanrov, saj mora Škisova tržnica, kot največja prireditev za mlade v Sloveniji, znati ustreči več kot 20.000 glavi množici.

K pestrosti glasbenega programa bodo tako med drugimi prispevali Banditi, skupina Imset, Orlek, Greg & Domine, Hamo & Tribute 2 Love, Klemen Klemen & T-Baggers, Mi2 in Dare Acoustic. S skupino Help! A Beatles Tribute Band bomo skupaj prepevali uspešnice legendarnih Beatlov, prvič v Ljubljani pa upihnili 40 svečk ob jubileju ene največjih hrvaških pop-rock skupin – na glavni oder Škisove tržnice namreč prihaja Parni valjak! Na malem prizorišču bodo letošnji Collegium Clubbing elektronski oder zatresli izbrani izvajalci elektronske glasbe, na glavni oder pa bo v uvodnem delu večernega koncerta stopila tudi zmagovalna skupina Škisolova.

Za enkratno izkušnjo, celodnevno kulinarično doživetje in atraktiven večerni program z izjemnimi nastopajočimi bodo obiskovalci letos ošteli 3 evre, s plačilom vstopnine pa pomagali ohraniti tudi ekološko in dobrodelno usmeritev prireditve.  

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.