Visoka šola za varstvo okolja v Velenju deluje že deveto leto

Izvajamo študijski program Varstvo okolja in ekotehnologije na dodiplomski in podiplomski stopnji. Gre za aktualen interdisciplinarni študij o okolju, ekologiji, obremenjevanju okoljskih virov, ravnanju z odpadki, ukrepih in rešitvah. Poleg odličnih profesorjev se radi pohvalimo z novo stavbo, kjer imamo resnično dobre pogoje za delo, ki so se še izboljšali z novim študijskim laboratorijem.

Za študij pri nas se odločajo mladi iz vse Slovenije, ki se večinoma odločijo za bivanje v prenovljenem študentskem domu. Ob rednem študijskem delu študente vzpodbujamo k sodelovanju v različnih obštudijskih dejavnostih, ki prispevajo k širini njihovega izobraževanja. Predvsem pa smo zadovoljni

z našo živahno mednarodno dejavnostjo, saj se vsako leto za mednarodne izmenjave odloči precej naših študentov, seveda pa gostimo tudi tuje študente in profesorje.

Naš študijski program predvideva veliko praktičnega dela, zato je pomembno, da dobro sodelujemo z gospodarskimi družbami in drugimi inštitucijami v našem okolju in študenti tako skoraj nimajo težav pri iskanju prakse. Za mnoge je dobra praksa izhodišče za kvalitetno diplomsko delo, za nekatere pa

tudi odskočna deska za prvo službo.

Ekologija, varstvo okolja in narave so poglavitne teme današnjega sveta, zato je naš študijski program gotovo prava izbira.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.