Visoka zaposljivost višješolskih diplomantov

Prednosti višješolskega izobraževanja, ki traja dve leti, sta praktična naravnanost vsebin in tesno povezovanje z gospodarstvom.

VISOKA ZAPOSLJIVOST
Vsi višješolski študijski programi so modularno zasnovani in kreditno ovrednoteni po enotnem kreditnem sistemu s 120 KT po ECTS. Kreditni sistem omogoča študentom prehodnost med moduli in po končanem študiju uveljavljanje pridobljenih kreditnih točk v nadaljnjem izobraževanju. Ponudba izbirnih modulov omogoča prilagajanje izobraževanja potrebam okolja oziroma gospodarstva in izbiro tistih znanj, s katerimi boste konkurenčnejši na trgu dela in zaposljivi. Kar 40 % študijskega programa zajema praktično izobraževanje v podjetjih, kar pomeni, da so študentje v podjetjih že uvedeni v delovne procese in lahko po zaključku izobraževanja nemudoma začnejo z delom. Podjetja tako lahko zaposlijo izobražen kader, ki ga dejansko potrebujejo. Neposreden stik višjih šol z gospodarstvom prinaša pomembne informacije o pričakovanjih in potrebah gospodarstva.

UPORABNO ZNANJE
Študenti že v okviru praktičnega izobraževanja, ki traja 400 ur v vsakem letniku, nabirajo delovne izkušnje in pripravijo tudi diplomsko delo, ki v izbranem podjetju rešuje praktične probleme, kar se kasneje realizira kot projekt podjetja in pomeni velik prispevek h konkurenčnosti podjetja. Pri tem jim pomagajo predavatelji, ki so uspešni in uveljavljeni strokovnjaki iz podjetij in v predavalnice prinesejo probleme, s katerimi se podjetja na danem strokovnem področju soočajo vsak dan.

MEDNARODNE IZKUŠNJE
Študenti lahko opravljajo študij oz. praktično izobraževanje v tujini v okviru Erasmus mobilnosti z namenom, da si pridobijo nove življenjske izkušnje in specifične spretnosti, se prilagodijo potrebam evropskega trga dela in spoznajo ali izboljšajo razumevanje kulture države gostiteljice.

IN KAKOVOST!
Več kot 20 let je že naše najpomembnejše vodilo kakovost izobraževanja, ki se kaže v uspehih naših diplomantov ter številnih skupno izvedenih projektih z delodajalci.

VPIS
Višješolska prijavna služba od 28. avgusta do 1. septembra 2017 sprejema prijave na razpis za vpis na 2. roku. E-obrazec je dostopen na https://vss-ce.com/VPSPrijavnica/, izpolnjen obrazec pošljite priporočeno po pošti na naslov Šolski center Celje, Višješolska prijavna služba, Pot na Lavo 22, 3000 Celje. Seznam programov in višjih strokovnih šol: www.skupnost-vss.si. Spremljajte nas tudi na Facebooku: www.facebook.com/skupnost.vss.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.