VUK Fest

Začenja se Veliki umetnostni festival – VUK Fest.

Festival, v okviru katerega se bo zvrstilo 23 prireditev urbane in cirkuške kulture, bo potekal med 23. in 26. majem.

Prvi dan bo namenjen ulični kulturi, drugi dan cirkusu, tretji in četrti dan pa adrenalinu. S tem projektom želi ŠOUM v univerzitetno mesto Maribor prinesti nekaj novih kulturnih zamisli, študente pa ob tem vzpodbuditi k ustvarjanju in druženju. V okviru festivala se bo zvrstilo 23 prireditev, potekale pa bodo v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK (Gosposvetska cesta 83, Maribor). Večina prireditev je brezplačnih, program je objavljen na spletni strani www.vukfest.si.

Otvoritev festivala bo danes, 23. maja ob 15. uri v atriju Štuk. Med drugimi bodo okviru VUK Festa potekale tudi delavnice grafitiranja, tetoviranja, seansa hoje po žerjavici, cirkuške delavnice in številne adrenalinske dejavnosti. Vse delavnice bodo izvedene pod nadzorom strokovnjakov. Potekala bo tudi nagradna igra, katere glavna nagrada je skok s padalom v tandemu. Nagrada bo podeljena med zaključnim koncertom mariborskega raperja EMKEJ-a, ki bo v četrtek, 26. maja 2011, ob 21. uri, v Štuku.

»Študentska organizacija Univerze v Mariboru organizira VUK Fest četrtič. Želimo si, da bi festival prerasel v vsakoletno tradicijo, saj želimo ponuditi kvalitetne umetniške in kulturne prireditve, ki bi doprinesle h kulturnemu razvoju univerzitetnega mesta Maribor. Na letošnjem VUK Festu želimo študente vključiti v različne kulture in jih hkrati spodbuditi k ustvarjanju«, je povedal vodja projekta Jaka Žižek.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.