Za Banjo Luko!

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik je svečano predal denarno donacije v vrednosti 12.700 evrov Univerzi v Banja Luki. Predana denarna sredstva so zaposleni na Univerzi v Ljubljani zbrali za zaposlene in študente Univerze v Banja Luki, ki so jih maja 2014 prizadele močne poplave.   

 

Zaposleni na Univerzi v Ljubljani so se med prvimi odzvali pozivu Univerze v Banja Luki, da pomagajo njihovim študentom in zaposlenim, prizadetim v poplavah maja 2014. Na Univerzi v Ljubljani so sredstva zbrali v zelo kratkem času, danes pa je rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik partnerski univerzi donacijo tudi uradno predal. Ob tej priložnosti je izpostavil, da se zaveda, da bodo posledice poplav, ki so lansko leto močno prizadele prebivalce Bosne in Hercegovine, ti odpravljali več let. »Ker je Univerza v Ljubljani javna ustanova in nima sredstev za te namene, smo vsem našim zaposlenim ponudili možnost, da prispevajo sredstva po lastnih zmožnostih. Na 23 fakultetah in treh akademijah so zaposleni zbrali 12.700 evrov. Vesel sem, da sem danes prejemnikom donacije predal simboličen ček z željo, da jim ta sredstva pomagajo pri odpravi posledic poplav in ustvarjanju ustreznih pogojev za življenje.« Rektor Univerze v Banja Luki prof. Stanko Stanić se je za donacijo v imenu akademske skupnosti Univerze v Banja Luki zahvalil in dejal, da se na njihovi univerzi že od ustanovitve leta 1975 pri opravljanju pedagoške in raziskovalne dejavnosti zgledujejo po Univerzi v Beogradu in Univerzi v Ljubljani. »Naša univerza in tudi posamezne fakultete z Univerzo v Ljubljani zelo dobro sodelujejo pri izmenjavi kadra in pri skupnih projektih. To sodelovanje ni samo na papirju, ampak je resnično,« je še poudaril rektor Stanić.     

Zaradi solidarnega in humanega dejanja zaposlenih na Univerzi v Ljubljani, je šest študentov in šest zaposlenih z Univerze v Banja Luki, ki so bili v lanskoletnih poplavah najhuje prizadeti, prejelo dragocena sredstva za sanacijo poplavljenih hiš in stanovanj. Med njimi je tudi Veselko Đogatović, študent druge stopnje na Fakulteti za kmetijstvo Univerze v Banja Luki: »Med lanskoletnimi poplavami je bila naša družinska hiša v vasi Šnjegotina močno poškodovana. Občinska komisija je ocenila, da gre za škodo v vrednosti 4300 konvertibilnih mark, vendar v tem obdobju nismo prejeli odškodnine, ne od občine, ne od države, zato finančno nismo zmogli odpraviti posledic poplav. Pomoč Univerze v Ljubljani mi zato zelo veliko pomeni. Donatorjem se iz srca zahvaljujem.« Hvaležen je tudi  profesor Saša Jovanoviću s Fakultete za šport Univerze v Banja Luki: »Več od same pomoči nam pomeni dejanje kolegov z Univerze v Ljubljani, saj vliva upanje, da nismo sami.  Daje dodatno energijo, da vztrajamo v procesu obnove posledic poplav. Vrata v naše domove in naša srca bodo kolegom iz Ljubljane vedno odprta.«   

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.