ZAČENJA SE MESEC SOCIALE IN ZDRAVSTVA ŠOU V LJUBLJANI

Mesec april je pri Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani že tradicionalno Mesec sociale in zdravstva. Letos se bo zgodil že osmič zapored – do konca aprila se bo v štirih tednih zgodilo 15 zanimivih in večinoma brezplačnih dogodkov za študente.

Davorin Lavrič, minister za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani 2011: »Pri pripravi letošnjega Meseca sociale in zdravstva smo se osredotočili na tri pomembne vrednote: zdravo življenje, solidarnost in socialna varnost študentov. Z raznovrstnimi dogodki v okviru tega projekta študentom ponujamo bogat program, prek katerega se bodo spoznali prav z omenjenimi temami.«

Letošnji Mesec sociale in zdravstva se bo začel s tribunalom Francosko-nemški vlak bo odpeljal brez mladih, ki bo v ponedeljek, 4. aprila 2011. Lokomotiva z živimi vagoni bo ob 10.15 odpeljala s Prešernovega trga v Ljubljani, ob 11.30 pa se bo ustavila v City Hotelu (Dalmatinova 15), kjer bo tribunal o socialnem položaju študentov v Sloveniji. Na dogodku bodo sodelovali sociologinja dr. Valerija Korošec, Sanja Leban, predsednica uprave Fundacije Študentski tolar, Vito Rožej, ZARES, Andrej Zorko, ZSSS, sociolog dr. Rastko Močnik in dr. Andraž Teršek, ustavni pravnik. Tribunal bo povezovala Vesna Miloševič.
Prav tako v ponedeljek, 4. aprila 2011, bo ob 19.00 v Hostlu Celica potopisno predavanje z naslovom Sociala in zdravstvo po kontinentih. Prvi teden Meseca sociale in zdravstva ŠOU v Ljubljani bo zaznamovalo tudi brezplačno predavanje društva Brez izgovora Slovenije o vplivu industrije na mlade (6. april 2011, ZZZS, Zaloška), ŠOU v Ljubljani pa študente vabi še na motivacijsko predavanje Nicka Vujačiča, človeka brez rok in nog, ki premika meje (9. april 2011, 19.00, Dvorana Stožice). V četrtek, 7. aprila 2011, bo ŠOU v Ljubljani v sodelovanju z Društvom študentov medicine Slovenije ob svetovnem dnevu zdravja od 9.00 do 16.00 na Prešernovem trgu v Ljubljani mimoidoče osveščal o zdravem načinu življenja in morebitnih posledicah sodobnega, hitrega načina življenja. Na ta dan bo potekal tudi projekt Zdrav duh v zdravem telesu, v okviru katerega se bodo lahko študentje brezplačno udeležili različnih športnih vadb v različnih športnih centrih. Vadba bo potekala po načelu kdor prvi pride, prvi melje.

Drugi teden Meseca sociale in zdravstva bosta zaznamovali vseslovenska študentska krvodajalska akcija Častim ½ litra! (12. in 13. april 2011, Zavod RS za transfuzijsko medicino), in lutkovna predstava Zajček zdravnik za otroke študentskih družin (16. april 2011, Mala dvorana, Študentsko naselje Rožna dolina).
Osrednji dogodek tretjega tedna Meseca sociale in zdravstva 2011 bo Krog zdravja (20. april 2011, Prešernov trg), v okviru katerega bodo študentje izvajali brezplačne meritve krvnega sladkorja, pritiska in holesterola, informirali o pomenu zdrave prehrane in športa ter opozarjali na škodljive razvade. V tem tednu se bodo lahko študentje udeležili še Dneva zaposlovanja (20. april 2011, Ekonomska fakulteta), predavanja Kako priti do denarja za študij? (19. april 2011, Kavarna Metropol) ter Dobrodelnega večer (20. 4. 2011, Hostel Celica), na katerem bo ekipa resorja za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani v sodelovanju z Zavodom Študentska svetovalnica in Študentsko hišo SRCe na bolšjem trgu s prodajo knjig in izdelkov otrok študentskih družin zbirala sredstva za študente v socialni stiski in študentske družine.
Celoten program Meseca sociale in zdravstva ŠOU v Ljubljani preberite v brošuri ali na spletni strani ŠOU v Ljubljani.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.