Začenja se nov semester: kaj storiti za lažji začetek?

Po napornem (in predvsem online) izpitnem obdobju je velikokrat premalo časa za pravi oddih in reset. Še posebej letos, ko je morebiten oddih na snegu zamenjal sprehod na bližnji hrib. Ampak nov semester se neizogibno začenja in tako se je treba zbrati. Kaj lahko storiš, da boš bolje začel in ti bo prehod v nov študijski semester lažji?

Zgodnje vstajanje

Če si med srečneži in si z izpiti končal že dokaj zgodaj, si imel celo nekaj časa za oddih in torej za nadoknaditi ure izgubljenega spanca. Če si vajen vstajati ob 10. uri zjutraj in hoditi spat ob 2. uri ponoči, ti bodo predavanja ob 8. uri najverjetneje predstavljala velik šok. Zato poskrbi, da boš vsaj nekaj dni pred začetkom predavanj šel prej spat in tako se boš tudi zbudil prej kar sam od sebe.

Zoom … znova?

Nekatere je ta semester doletela čast in sreča, da lahko predavanja obiskujejo že na faksu. Drugi bomo na to morali še malo počakati. Če si med »Zoom nesrečneži«, verjamem, da ti študij od doma že preseda, a z nekaj malimi triki se lahko pripraviš do tega, da znova sedeš pred ekran.

  1. Po predavanju računalnik zapri. Če si več ur zapored gledal v ekran, res ni potrebno, da nato preživiš še dodatno uro med gledanjem videov na YouTubu. Po predavanju takoj izklopi računalnik in tako boš bistveno manj časa preživel za mizo.
  2. Vaje za držo. Če se ti je zaradi nenehnega sedenja pred računalnikom pokvarila drža, nisi edini. Zato med predavanjem, ko čutiš, da si zelo sključen, zapri kamero in naredi nekaj razteznih vaj in vaj za držo. Takoj se boš počutil bolje.
  3. Kava je tvoja prijateljica. Ali čaj. Ali kozarec vode. Vedno imej pri sebi nekaj za pit. Tako se boš zamotil, poskrbel za hidracijo in se boš počutil bolj »v elementu« in kot da imaš vse pod kontrolo. kava

Kdo že pogreša bone?

Si se med izpitnim razvadil z dostavo? Ali pa so morda namesto tebe kuhali brat, sestra ali mama? Nikar ne spuščaj kosila in zajtrka, kajti lačen si ful drugačen. Prav tako je pomembno, da ne ješ med predavanji, saj ti tako pade koncentracija in ne ješ z glavo in boš tako prej znova lačen.

Če ne veš, kaj si pripraviti za jest oz. nimaš veliko časa, lahko poskusiš z meal prep. Meal prep so jedi, ki jih pripraviš večer prej ali kar za ves teden vnaprej in jih nato samo segreješ. Tako boš lažje posegel po domači kuhani hrani kot pa da bi znova poklical dostavo.

HOW TO MEAL PREP FOR COLLEGE STUDENTS (COOK WITH ME!) | KharmaMedic

Prejšnji članekKaj se skriva pod Antarktičnim ledom
Naslednji članekMnožična posilstva v kitajskem koncentracijskem taborišču so postala del vsakdana

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.