Zagrebški Inmusic festival – tridnevni svetovni program!

Malo smo pobrskali med bližajočimi se zabavnimi dogodki. Med spodobnimi festivali v naši soseščini ima zagrebški INmusic, ki ga zadnji vikend v juniju gosti jezero Jarun, to prednost, da je prav nesramno blizu, ponuja pa vrhunski program za povsem sprejem

Letos se festival širi na tri dni, kamperjem bo na voljo še boljši spremljevalni program, vstopnice je mogoče kupiti v vsaki slovenski vasi, nastope pa so že potrdili Franz Ferdinand, Mando Diao, The Cranberries in Plan B, če omenimo le najbolj vroča imena.

 

Ljubiteljem kvalitetnega popa in rocka INmusica ni treba posebno predstavljati, saj je že stalnica v koncertnem koledarju in odlična priložnost za prve poletne avanture. Samo lani so tam nastopili Jamiroquai, Arcade Fire, Grinderman, The Streets, Cypress Hill, TV On The Radio in še cel kup bendov. Letos se na mesto zločina vrača Franz Ferdinand, ki bo na Jarunu zagotovo predstavil tudi kakšno skladbo s prihajajočega novega albuma. Nekaj podobnega si obetamo od Plana B, ki te dni dviguje temperaturo s singlom “Ill Manors”, ki napoveduje istoimensko ploščo in film, s katerimi Ben spet kritično obdeluje problematiko britanskih velemest, ki je lani eksplodirala v velikih uličnih nemirih. Mando Diao postaja po uspehu hita Dance with somebody ena večjih evropskih koncertnih atrakcij, na svoj račun pa bodo letos prišli tudi vsi, ki so sredi 90. let podlegli šarmu pevke Dolores O’Riordan in skupine The Cranberries. Ena največjih pop-rock skupin zadnjih dveh desetletij je po desetletnem posvečanju solističnim projektom spet strnila vrste, posnela nov, februarja izdani album “Roses”, letos pa se vrača na koncertne odre.

 

Program festivala INmusic 2012 se s temi imeni šele dobro začne. V celoti si ga lahko ogledate na domači spletni strani, ki je na voljo tudi v slovenščini, tridnevne vstopnice pa lahko kupite v vseh poslovalnicah Kompasa, v njihovi spletni prodajalni in preko klicnega centra.

Pa še najpomembnejšee – festival bo na sporedu med 28. in 30. junijem v okolici Zagreba (Otok hrvatske mladeži, Jarun).

Blaž Božnar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.