Zakaj izbrati študij na Danskem?

Copenhagen iconic view. Famous old Nyhavn port in the center of Copenhagen, Denmark during summer sunny day with Denmark flag on the foreground
Foto: nantonov iz iStock

Danska je zanimiva dežela za študij iz večih razlogov.

Kakovost izobrazbe – številni programi, ki jih danske Univerze ponujajo študentom, so res kakovostni. To se kaže predvsem skozi inovativne pristope učenja, kot npr. projektno učenje (ang. project based learning). Poleg tega so se uvrstile številne institucije na Danskem v skupino 200 najboljših Univerz na svetu, in to glede na številne različne rankinge.

Programi v celoti izvajani v angleškem jeziku – številni programi so na Danskem namenjeni predvsem tujim študentom in se zaradi tega izvajajo v celoti v angleškem jeziku. Nepoznavanje danskega jezika tako ni ovira za študij ali delo na Danskem.

Brezplačen študij – Danska se prav tako na številne načine zavzema za študente s tujine, predvsem tiste, ki prihajajo iz EU/EAA. Financiranje študija s strani države je le eden izmed izvajanih ukrepov. V drugačnem primeru bi šolnina za eno leto študija znašala med 10.000€ in 14.000€, kolikor so sedaj primorani plačati študentje, ki prihajajo izven EU.

Ugodne priložnosti zaposlitve – Na Danskem obstajajo ugodne priložnosti za zaposlitev, odvisno od lokacije. Povprečnemu študentu je tako dovolj delati 12 -15 ur na teden, da pokrije vse življenske stroške. Seveda je finančna kriza pustila posledice tudi v tej državi in je zato zaposlitev nekoliko težja v manjših mestih.

Mednarodna izobrazba – ker so posamezni razredi sestavljeni iz študentov, ki prihajajo iz različnih držav, postane izobraževanje resnično mednarodna in multikulturna izkušnja.

V kolikor vas študij na Danskem zanima, se lahko obrnete na organizacijo Dream Foundation.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.