Zakaj niste zaposleni pri nas?

Mladi v projektu Nefiks zaposlitvene rešitve s kadrovniki do novih priložnosti

V Kristalni palači se je odvijal osrednji nacionalni dogodek projekta Nefiks zaposlitvene rešitve: Zakaj niste zaposleni pri nas? Vrhunski kadroviki Slovenije so več kot 75 mladim iskalcem zaposlitve – udeležencem projekta, iz prve roke predstavili uspešne strategije na zaposlitvenem razgovoru in pri pripravi prepričljivega življenjepisa. 


Urša Žorž, samostojna podjetnica, je mlade spraševala: »Kva je vaš pešn?« in je pozvala udeležence naj vprašajo svoje prijatelje in najbližje. Odgovori znajo marsikoga presenetiti. Podjetniški svetovalec 

Tomaž Stritar je navdušil in nasmejal celotno publiko z drznimi izjavami, da ne zaposluje ljudi, ki se ne počutijo dobro v lastni koži. Prav tako so svoje strokovne nasvete delili kadroviki Goran Vaskrsić iz EU Agencije za sodelovanje energetskih regulatorjev, Tadeja Ozebek in Matej Durakovič iz podjetja IBM, Romina Godnič iz podjetja Decathlon ter Marta Blažič iz Mestne knjižnice Ljubljana. Poudarjali so pomembnost poštenosti, ter natančnosti pri pripravi življenjepisa, je pa oblika stvar razhajanja. Vendar so se vsi strinjali, da je »manj je več«. 


Alenka Blazinšek, snovalka projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, je strnila sporočilo srečanja: »Všeč mi je, da se prizadevamo za kvaliteto in ne kvantiteto. Generacija, ki prihaja na zaposlitveni trg bo zmagala z inovativnostjo in ne z urami dela.« 


Udeleženka Petra (29, brezposelna) je izjavila: »Urša Žorž me je prepričala, da moram začeti razmišljati kaj je moja strast? Verjamem, da mi bodo vsi nasveti, ki sem jih slišala danes, pomagali lažje najti zaposlitev.« Dogodka se je udeležilo 75 mladih izobraženih družboslovcev, naravoslovcev in humanistov iz krajev po celi Sloveniji: Maribora, Celja, Kopra, Nove gorice, največ jih je bilo iz Ljubljane. Najbolj pogumni so se preizkusili v simulaciji zaposlitvenega razgovora. Ostali pa so izkoristili priložnost za zaposlitev in so predali svoje življenjepise kadrovikom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.