Zaključil se je 21. Slovenski oglaševalski festival

S podelitvijo nagrad najboljšim se je v Portorožu zaključil 21. Slovenski oglaševalski festival. Agencija leta je postala agencija Luna TBWA, znamka leta pa znamka ORTO.

V Portorožu se je s slavnostno podelitvijo nagrad zaključil 21. Slovenski oglaševalski festival, ki ga je v treh dneh obiskalo okoli 900 udeležencev. Velike nagrade za najboljša dela v posamezni skupini so prejela naslednja dela:

– v skupini Film tv oglasa »Babi« in »Dedi« agencije Luna TBWA (oglaševalec: Simobil d.d.),

– v skupini Tiskani oglasi oglas »Open Air Jazz Cerkno« agencije Pristop (oglaševalec: Zavod Gabrijel Fest Cerkno),

– v skupini Zunanje oglaševanje serija oglasov »Nedvoumen«, »Izdati« in »Voliti« agencije Luna TBWA (oglaševalec: Delo, d.d.),

– v skupini Neposredno trženje kozarec »Kratochwill medeno pivo« agencije Futura DDB (oglaševalec: Kratochwill),

– v skupini Korporativna oglasna sredstva celostna grafična podoba znamke »Via« agencije VBG (oglaševalec: Andivi d.o.o.),

– v skupini Digitalno komuniciranje »Milkbusters« agencije Sonce.net (oglaševalec: Ljubljanske mlekarne d.d.),

v skupini Radijski oglasi oglasa »Rolling Stones« in »Che Guevara« agencije Pristop (oglaševalec: Žito d.d.),

v skupini Inovativne oblike komuniciranja serija »Nedvoumen«, »Stik« »Izdati« in »Voliti« agencije Luna TBWA (oglaševalec: Delo, d.d.),

– v skupini Celostne oglaševalske akcije akcija »Delo/Izberite svoje stališče« agencije Luna TBWA (oglaševalec: Delo, d.d.),

– v kategoriji Dogodki dogodek »ORTO 4EVER v K4« agencije Luna TBWA (oglaševalec: Simobil),

– v kategoriji Digitalne oglaševalske akcije akcija »Peter 13.« agencije Studio Marketing JWT (oglaševalec: Amis d.o.o.).

 

Na letošnjem Slovenskem oglaševalskem festivalu je bila drugo leto zapored razglašena Znamka leta, ki je tudi drugo leto zapored postala znamka ORTO.

 

Naziv agencije leta je osvojila agencija Luna TBWA.

 

Priznanje za najboljšo produkcijsko hišo filmskih oglasov je prejela hiša PAKT MEDIA (dosedanji Propeler), priznanje za najboljšo produkcijsko hišo radijskih oglasov pa Fi produkcija.

 

Oglaševalec leta je družba Amis d.o.o., oglaševalska osebnost leta pa Žare Kerin.

Prijavljena in nagrajena dela si lahko ogledate na www.sof.si.

 

Rdeča nit letošnjega festivala je bil dialog, brez katerega v tržno-komunikacijski stroki ne gre; dialog se nenehno dogaja v celotnem oglaševalskem trikotniku, torej tako znotraj podjetja kot v odnosu med agencijami in naročniki, oglaševalci in mediji, marketingom in upravo … V treh festivalskih dneh so svoje znanje in izkušnje z udeleženci v okviru predavanj, delavnic in okroglih miz delili številni domači in tuji strokovnjaki.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.