Izšla sta nov Europass življenjepis in digitalno potrdilo

Če se vsaj malo posvečaš svoji karieri med študijem, zagotovo poznaš Europass življenjepis. Ekipa, ki skrbi za njegov nastanek, je po dveh letih dela izdala novo verzijo tega življenjepisa. Poleg tega so razvili tudi digitalna potrdila, ki bodo še obogatila tvoj življenjepis.

Dober življenjepis je osnova vsake prošnje za delo, ker pa se delodajalcem ne da brati dolgih monologov, je Europass odlična podlaga. V njem na kratko in jedrnato opišeš svojo izobrazbo, pridobljena znanja in izkušnje.

Roka piše življenjepis

Poleg nove verzije življenjepisa pa so na voljo tudi digitalna potrdila. Ta vsebujejo informacije o učnih uspehih. Lahko se takoj preverijo in so podpisana z e-pečatom, zato so zanesljiva in preverljiva. Na ta način se onemogočita goljufanje in laganje na življenjepisih.

Kogar zanima delo v tujini, je Europass obvezno orodje. Tudi slovenski delodajalci vse pogosteje zahtevajo Europass življenjepis, zato je skorajda obvezno, da si ga ustvariš. Ker je tako praktičen in vsestranski, ga hitro izpolniš in na razgovoru ti bo dajal vtis profesionalnosti.

Grafika rok, ki ponujajo življenjepise in ženska, ki med njimi izbira

Digitalna potrdila učencem omogočijo, da so priznani njihovi projekti, pridobljene spretnosti, strokovni nazivi, kvalifikacije in dejavnosti. Če na primer pridobiš zdravniški naziv, je s tem dokazan in hitro preverljiv.

Poskrbi za svojo kariero že danes. Dober življenjepis je osnova in brez njega težko dobiš službo (razen, če imaš srečo in veze). Ker pa je pisanje življenjepisa lahko precej stresno, je najlažje, da se poslužiš Europassove podlage, kjer preprosto vneseš podatke v že pripravljeno podlago.

Urednica revije Študent

VIREuropa.eu
Prejšnji članekSkoraj 700 kilometrov dolga strela nad Brazilijo je najdaljša v zgodovini
Naslednji članekDve izjemni nagradi za brezžične slušalke FreeBuds 3

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.