Od česa živijo influencerji?

Instagram je poln tako imenovanih modernih zvezdnikov – influencerjev. Na prvi pogled se nam njihova življenja zdijo prav sanjska. Vse, kar delajo, je to, da objavljajo slike in se zabavajo. Super, ne?

Ozadje je precej bolj zapleteno. Dejstvo je, da samo majhen delež ljudi, ki začnejo s tem, dejansko postanejo influencerji. Samo najboljši lahko iz tega zgradijo samostojno kariero. In preden prideš do te točke, moraš vložiti ogromno dela, za katerega te nihče ne plača.

Influencerji so večinoma plačani z oglaševanjem in sponzorstvi. Gotovo si na Instagramu že zasledil kak oglas. Ta mora biti jasno označen. Nekaj denarja pa dobijo tudi iz ti. affiliate linkov (kjer sledilci preko njihovega linka nekaj kupijo in influencerji dobijo delež tega dobička).

Ko so enkrat že uspešni, seveda dobijo tudi veliko brezplačnih stvari. Modne blogerke dobivajo pošiljke make-upa in oblačil, na primer. Tudi vabijo jih na razne dogodke ali celo potovanja in jim za to plačajo.

Vseeno pa gre za posel in službo, ki zahteva celega človeka. Influencerji ustvarjajo vsebino in kreativno delo je najtežje. Stalno morajo biti v stiku s svojimi sledilci in delati na svojem brandu. Pozabi na počitnice, še takrat moraš objavljati storyje na Instagramu.

Delo influencerja je tako precej težavno. Ko enkrat dosežeš to točko, si sicer poplačan, se pa sreča lahko hitro obrne. In na žalost je veliko odvisno ravno od tega – sreče.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekTop serije v novembru
Naslednji članekDvajsetletni Sirijec umrl od podhladitve
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.