Za mlade, ki so opustili šolanje, se začenja Projektno učenje mlajših odraslih

Woman has Confused, Thinking, Question Mark Icon on Paper Bag, copy space.
Foto: oatawa iz iStock

S prvim dnem julija 2023 se je preko izbranih zunanjih izvajalcev ponovno pričelo izvajanje programa Projektno učenje mlajših odraslih. V sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje bo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v program vključilo približno 1800 mladih v obdobju izvajanja, ki se izteče septembra 2028.

Za mlade od 15. do 29. leta, ki so opustili šolanje

Cilj programa je opolnomočiti mlade, stare od 15. do dopolnjenega 29. leta, ki so zaradi različnih razlogov opustili šolanje, za uspešno reintegracijo v družbo. S programom ranljivim skupinam mladih pomagajo pri vrnitvi v sistem izobraževanja ali na trg dela, ponujajo pa jim tudi priložnost, da spet najdejo pot razvoja, odkrijejo svoje talente, nadgradijo znanja in poiščejo pot iz začaranega kroga neuspeha.

»Veseli nas, da je ob prehodu v novo evropsko finančno perspektivo 2021-2027 prav PUM-o plus prvi program, za katerega je bila izdana pozitivna odločitev o podpori s strani Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj in je bil prepoznan kot izredno pomemben za pomoč mladim pri krepitvi njihovih sposobnosti, opolnomočenju in vključevanju na trg dela,« so zapisali pri Ministrstvu. Program s pričetkom izvajanja obeležuje dejanski začetek izvajanja evropske kohezijske politike za obdobje 2021-2027.

Celotna vrednost projekta je 13 milijonov evrov, od tega bo Evropski socialni sklad plus prispeval 8.417.500,00 evra.

Urednik portala Student.si

VIRgov
Prejšnji članekMesečni horoskop: Julij 2023
Naslednji članekV slovenskem prevodu izšla ena najbolj priljubljenih mang vseh časov

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.