Zaposlitveni klubi za mlade

Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 129 mladih, ki so bili vključeni v projekt v štirih  sezonah. V četrti sezoni klubi potekajo v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, trenutno zbiramo prijave Zaposlitvene klube v Novem mestu, Kopru in na Jesenicah.

 

Zaposlitveni klubi so se izkazali kot učinkovita pomoč iskalcem prvih zaposlitev. Mladim dajejo priložnost, da raziščejo lastne kompetence in izboljšajo svojo zaposljivost. Klubi so tako marsikateremu udeležencu odprli vrata do delovnih izkušenj. Mladi v klubih samostojno razvijajo kompetence, bogatijo znanja in pridobivajo samozavest. Sami načrtujejo aktivnosti kluba in organizirajo dogodke, v okviru katerih spoznavajo potencialne delodajalce in usmerjajo svoje načrte za zaposlitev.

 

Spodbudni rezultati, ki se kažejo v številu zaposlitev, pričajo o uspešnosti klubov. Romina Godnič, članica Zaposlitvenega kluba Ljubljana, je dobila zaposlitev v prvem krogu četrte sezone: »Z vključitvijo v klub se je začelo moje aktivno in pravo iskanje zaposlitve. V času zaposlitvenega kluba se mi je ponudilo več priložnosti za razgovore, na koncu pa sem od enega delodajalca prejela klic, da je služba za nedoločen čas moja. Službe sem vesela še posebno zato, ker je povezana s hobijem, ki me spremlja že od otroštva, to je šport. Poleg tega pa bom zadolžena tudi za zadovoljstvo in izobraževanje svojih sodelavcev, kar pa se povezuje z mojim študijem andragogike.«

 

V četrti sezoni že  delujejo trije klubi, z novim letom smo odprli prijave za nov krog in tri nove klube, od 11. 1. do  25. 1. 2016 se lahko mladi do 29. leta prijavijo v Novem mestu, Kopru in na Jesenicah. Več informacij lahko najdejo na spletni strani talentiran.si in facebook profilu Služba me ne išče.

 

Kot je povedala Saša Zvonar, udeleženka Zaposlitvenega kluba za mlade Ljubljana in koordinatorka projekta: »Zaposlitveni klubi za mlade so že utečena platforma, ki mladim omogoča aktivno iskanje zaposlitve in jim ponuja izkušnjo, s katero veliko pridobijo na kariernem in osebnostnem področju. Poleg visokega števila zaposlitev je pomembno, da so udeleženci s projektom zadovoljni.«  

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.