Zdrava zabava

Zdrava zabava je slogan, pod katerim se »skriva« Univerzitetna športna zveza Maribor. Zdrava zabava že enajst let skrbi za pestro športno dogajanje v Mariboru in tudi letos v oktobru vabi na mesec brezplačnega športa, ki se imenuje ZZ FESTIVAL ŠPORTA.

Zdrava zabava je športna organizacija,ki si je s svojo bogato paleto športnih programov ustvarila status enega največjih ponudnikov športnih programov na Štajerskem. Mesec brezplačnega športa je namenjen predstavitvi programov Zdrave zabave, ki se odvijajo skozi vso leto.
V širok spekter programov Zdrave zabave spada tudi organizirana rekreacija, ki pretežno poteka v Športni dvorani Vrbanska (pod Kalvarijo). Tako bo od 5.oktobra do konca meseca na voljo brezplačna rekreacija košarke, odbojke, malega nogometa, namiznega tenisa, badmintona in speedmintona, v prvem tednu (od 5. do 9.oktobra) pa lahko obiščete katerega od brezplačnih terminov skupinske vadbe (aerobike) pod strokovnim Bodifit vodstvom.
Del ZZ Festivala športa so tudi tekmovanja – turnirji Zdrave zabave, in sicer turnir v košarki, malem nogometu, badmintonu in odbojki. Športno-potopisna predavanja so zagotovo tisti del, ki je najbolj zanimiv širši javnosti in pritegne največ obiskovalcev. »Letos bo sklop predavanj na Štuku otvoril Jure Daić, aktualni državni prvak v potapljanju na vdih, ki bo nam približal skrivnostni svet globin, v katere se podaja.« je povedala Jasna Marčič, vodja projekta. »Sledila mu bosta svetovni prvak v kajaku na divjih vodah Peter Kauzer in eden najboljših slovenskih alpinistov, dobitnik Zlatega cepina Boris Lorenčič – Lori.«
Kot že omenjeno, so vse zgoraj omenjene aktivnosti v okviru ZZ Festivala športa brezplačne, velja pa še omeniti plesni teden odprtih vrat (v ŠD Vrbanska), tekmovanje s skiroji, kolesarski in rolerski izleti, predstavitev borilnih veščin, tečaj bowlinga, brezplačno testiranje stanja telesa na napravi InBody 720 ter kot tradicionalni zaključek ZZ Festivala športa – ZZ zabava z Veselimi Štajerkami. Podrobnosti programa najdete na spletni strani Zdrave zabave.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.