Zdravo življenje – zdrav študent

Happy student female sitting on the green grass at the college campus on a sunny day, have lunch and studying outdoors. A smiling young woman takes a rest eating fast food and learning in the park.
Foto: Yuricazac iz iStock

Resor za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani od februarja do maja pripravlja projekt Zdravo življenje – zdrav študent, v okviru katerega se bo zvrstilo več kot 10 brezplačnih ”zdravih” dogodkov za študente. Aleksandra

Pekošak, vodja projekta: »S tem projektom želimo študente dodatno izobraziti na različnih področjih zdravstva. Le tako lahko pričakujemo, da bodo študenti res živeli zdravo in v skladu s starim latinskim rekom ‘Mens sana in corpore sano’!«

 

Februarja so se tako študentje Medicinske fakultete na tečaju seznanili s temeljnimi postopki oživljanja. Tečaji bodo vse do sredine meseca maja potekali na 12 fakultetah v Ljubljani.

V začetku meseca marca sta potekali predavanji (Ne)zdrav življenjski slog in Izoblikuj si telo (na zdrav način), na katerih so se študentje seznanili z osnovami zdrave prehrane ter dietami, ki učinkujejo, ter seveda tudi dietami, ki so lahko škodljive. Do konca marca bodo na Pedagoški fakulteti potekali še kuharski tečaji, na katerih se lahko naučite pripraviti okusne vegetarijanske obroke, obroke za ljudi s celiakijo ter diabetesom.

22. marca 2012 bo v Hostlu Celica potekalo predavanje Tehtnica ne more izmeriti, kdo si, ki mu bo sledil cikel sedmih delavnic v Svetovalnici za motnje hranjenja MUZA. Vse to je del projekta ŠOU v Ljubljani proti motnjam hranjenja, katerega namen je preprečevanje motenj hranjenja med mladimi, ki predstavljajo rizično skupino. Prav zaradi tega ste na predavanje in delavnice vabljeni prav vsi!

4. aprila bo v Hostlu Celica potekalo predavanje Zagorela polt – lepa, a nezdrava, na katerem se boste seznanili z negativnimi učinki prekomernega sončenja ter pokazali, kako se zaščititi pred sončnimi žarki.

V okviru projekta Zdravo življenje – zdrav študent bo potekal še projekt (Š)mentalno, katerega tema je mentalno zdravje mladih. Projekt bo sestavljen iz dveh delov. Prvi del bo predavanje, ki bo 28. marca v Hostlu Celica, drugi del pa bo sledil v začetku meseca maja (predvidena je okrogla miza).

V soboto, 21. aprila 2012, bo potekal še projekt Tableta na dan res odžene zdravnika stran?, kjer bodo študentje ozaveščani o prekomerni rabi antibiotikov ter varnem odlaganju odpadnih zdravil.

Za več informacij o vseh dogodkih projekta Zdravo življenje – zdrav študent spremljaj Facebook dogodek Zdravo življenje – zdrav študent, http://www.facebook.com/ZdravStudent.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.