Zgodili so se že 35. Lampiončki

Tokrat so Lampiončki postregli z lepim vremenom. Skozi dan so potekale tradicionalne igre s piknikom. Večerni del pa so popestrili različno glasbeni izvajalci na glavnem in elektro odru. Prireditev je po nekaj letih ponovno v celoti potekala v študentskem kampusu na Gosposvetski.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je v torek, 12. maja 2015 izvedla že 35. tradicionalne Lampiončke. Celotno dogajanje je letos potekalo v študentskem kampusu Gosposvetska. Dnevno dogajanje je na travnato ploščad ob Pedagoški fakulteti privabilo več tisoč mladih, ki so sodelovali na tradicionalnih igrah in pikniku. Na osrednji večerni prireditvi so med drugimi nastopili S.A.R.S., Šank Rock, San Di Ego in drugi. Celotne prireditve se je udeležilo več kot 10.000 mladih.

ŠOUM z Lampiončki želi študentom pričarati še zadnjo sprostitev pred pomembnim izpitnim obdobjem. Zadnja leta se tradicionalno odvijejo na Dan študentov Univerze v Mariboru.

Alen Brkić, predsednik ŠOUM: »Veseli nas, da smo že 35. let del študentske zgodbe, ki se je pričela z igrami med študentskimi domovi. Študente smo že v času prireditve pozivali k čiščenju svojega piknik prostora, večje čiščenje pa je sledilo takoj od jutranjih ur. ŠOUM zagotavlja, da bosta tekom dneva, celotno prizorišče ter okolica v prvotnem stanju«.

Prireditev je skozi dan varovalo več kot 70 varnostnikov, ki so skrbeli za red na dogodku. Večjih incidentov tudi letos ni bilo. Študentski kampus ter okolico je naslednji dan čistila profesionalna ekipa iz podjetja Snaga.

ŠOUM se vsem občanom mesta Maribor zahvaljuje za strpnost ob tem študentskem prazniku, študentom pa želi veliko volje in uspeha pri opravljanju študijskih obveznosti.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.