Zimske razprodaje

Zimske razprodaje se začnejo 4. januarja…

Še malo in zimske razprodaje bodo tu!

Vsaka ženska ve, da imamo v enem letu dve veliki razprodaji- poletno in zimsko. V tem času se po vseh trgovinah odvija prava vojna za znižan blago. Tudi letos se bodo razprodaje začele s prvim delavnim dnem v januarju. In še nasvet- še danes se odpravite v shoping- vendar le na ogled in probo ter si na dan razprodaj prihranite dolga čakanja pred garderobami!

Zimska razprodaja tekstilnega blaga in obutve 2010, se začne 4. januarja 2010. V primeru, da se trgovec odloči izvajati zimsko razprodajo tekstilnega blaga in obutve, mora upoštevati 28. člen Zakona o varstvu potrošnikov in Pravila Trgovinske zbornice Slovenije pri sezonskih razprodajah tekstilnega blaga in obutve.

Skladno s Pravili, zimsko razprodajo trgovec ne sme začeti prej kot prvi delovni ponedeljek v mesecu januarju, torej 4. januarja 2010, trajanje razprodaje pa določi vsak trgovec skladno s svojo poslovno odločitvijo, pri čemer trajanje razprodaje ne sme trajati več kot 60 dni.

Objava o uvedbi razprodaje mora vsebovati podatke o vrsti blaga, odstotku znižanja in obdobje trajanja razprodaje. Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno.

Pomembno je, da trgovci pred uvedbo popusta ali razprodaje ne dvignejo cen izdelkov in jih nato znižajo z namenom višjega odstotka znižanja, ki privablja kupce, saj gre v tem primeru za navidezna znižanja oziroma navidezno razprodajo.

Naj vas znižano blago ne zavede- kupite le tisto kar zares potrebujete, vam zares pristaja in tisto za kar vam kasneje ne bo žal!

Tjaša Kržišnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.