ZMAGOVALCI 17. ŠTUDENTSKEGA TEKA NA GRAD

Zavod ŠOU šport je ob podpori Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) danes zvečer v Ljubljani izvedel že 17. Študentski tek na grad. Dogodka se je udeležilo 1474 tekačic in tekačev. Najhitrejša študentka je bila Cita Cvirn (Medicinska fakulteta), najhitrejši študent Peter Oblak (Fakulteta za elektrotehniko), najhitrejša občanka Urša Vižintin in najhitrejši občan Matic Slabe.

Tekači in tekačice so se na teku na priblližno 2,5-kilometrski progi od Prešernovega spomenika do ljubljanskega gradu pomerili v štirih kategorijah:študentke, študentje, občanke in občani. Startni strel je ob 19. uri sprožil predsednik ŠOU v Ljubljani Jernej Štromajer.
Aljoša Tišma, Zavod ŠOU šport: »Veseli smo, da se je študentski tek na grad v sedemnajstih letih razvil v tako množično tekaško prireditev, ki ji niti slaba vremenska napoved ne more do živega. Progo so poleg 1474 tekačev in tekačic na dveh nogah pretekli tudi štirje kosmatinci, zato bomo morda – malo za šalo, malo zares – v prihodnje razmislili tudi o uvedbi nove kategorije.«
Nagrade in priznanja najboljšim tekačicam in tekačem so ob 19.30 na grajskem dvorišču podelili podžupan Mestne občine Ljubljana Jani Möderndorfer, prorektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Miha Juhart in predsednik ŠOU v Ljubljani Jernej Štromajer.

Izvedbo 17. Študentskega teka na grad so omogočili ŠOU v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana, Fundacija za šport, E-študentski servis. Simobil, dišave Puma, Red bull in Ljubljanske mlekarne.
ŠOU šport se zahvaljuje vsem udeležencem 17. Študentskega teka na grad in jih že zdaj vabi na praznovanje polnoletnosti Študentskega teka na grad, saj bo ta dogodek prihodnje leto že osemnajsti po vrsti!
Uvrstitve – najboljši po kategorijah:

ŠTUDENTKE:
1. Cita Cvirn, Medicinska fakulteta 10:22
2. Jana Bratina, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje 10:38
3. Manca Šolar, Zdravstvena fakulteta 10:46
ŠTUDENTJE:
1. Peter Oblak, Fakulteta za elektrotehniko 8:13
2. Peter Kastelic, Ekonomska fakulteta 8:16
3. Blaž Grad, Zdravstvena fakulteta 8:30
OBČANKE:
1. Urša Vižintin 10:32
2. Katja Kavkler 10:33
3. Ana Vrečar 11:09
OBČANI:
1. Matic Slabe 8:49
2. Marjan Župančič 8:52
3. Domen Zupan 8:57
Uradni rezultati bodo najkasneje v 48 urah po dogodku objavljeni na spletni strani TIMING-a Ljubljana (www.timingljubljana.si) in na spletni strani ŠOU športa (www.sousport.si).
Nekaj utrinkov s 17. Študentskega teka na grad (avtor fotografij je Zvjezdan Mikić) pošiljamo v priponki. V prihodnjih dneh si jih boste lahko ogledali tudi v galerijah na www.sousport.si .Vsak tekač si lahko natisne tudi diplomo, in sicer jo najde na spletni strani www.simobil.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.