Zmagovalci iGEM

Ekipa slovenskih študentov je zmagala na tekmovanju iz sintezne biologije iGEM na Massachusetts Institute of Technology (MIT) v ZDA in za seboj pustila 130 ekip iz univerz z vsega sveta.

Slovenska ekipa, v kateri je bil deset študentov Univerze v Ljubljani (Tina Ilc, Tina Lebar, Tjaša Stošicki, Nejc Tomšič, Jernej Turnšek, Matej Žnidarič, Jure Bordon, Rok Češnovar, Mattia Petroni in Rok Pustoslemšek) je na letošnjem prestižnem tekmovanju iz sintezne biologije iGEM na Massachusetts Institute of Technology (MIT), ZDA v konkurenci 130 ekip z vsega sveta prepričljivo osvojila 1. mesto (Grand Prize); tekmovanje je potekalo od 6. do 8. novembra.

Za njo so ostale ekipe univerz kot so Cambridge, TU-München, Imperial College London, Harvard, Berkeley, MIT, Stanford itd. Prispevek študentov FRI na znanstvenem področju je bil predvsem v modeliranju kemijskih procesov za potrebe postavitve biološkega bistabilnega oscilatorja, v strokovnem smislu pa so bili nosilci postavitve Wikijev, vizuelnih simulacij, itd.

Ekipa je zmagovalni projekt pripravljala pet mesecev pod neposrednim mentorstvom prof. dr. Romana Jerale s Kemijskega inštituta. To je že tretjič v petih letih, da so slovenski študenti dobili to nagrado.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.