Zoisova štipendija?

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je na svoji spletni strani objavil poziv za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije in razpis za prvo dodelitev Zoisove štipendije za šolsko oziroma študijsko leto 2015/2016. Rok za oddajo vlog za dijake je 4. september, za študente pa 7. oktober.

Poziv za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije je namenjen tistim, ki jim je bila štipendija za posamezni izobraževalni program podeljena po starem zakonu o štipendiranju, torej do vključno šolskega oziroma študijskega leta 2013/2014, in v letu 2015/2016 nadaljujejo izobraževanje.

K vlogi morajo ti vlagatelji priložiti dokazila o izpolnjevanju enega izmed meril: izjemni dosežek v zadnjih dveh šolskih letih oziroma študijskih letih, ustrezna povprečna ocena ali uvrstitev med najboljših 5 % študentov v študijskem letu 2014/2015.

Več informacij o razpisu in pogojih najdeš  TUKAJ.

Poziv za prvo dodelitev

Prva dodelitev Zoisove štipendije za posamezno raven izobraževanja v šolskem oziroma študijskem letu 2015/2016. Štipendijo po tem razpisu lahko uveljavljajo tisti, ki:

– v šolskem oziroma študijskem letu 2014/2015 niso prejemali Zoisove štipendije oziroma jim ta ni mirovala;
– prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja, ne glede na to, ali so v preteklosti prejemali Zoisovo štipendijo ali ne.

Za dodelitev Zoisove štipendije morajo vlagatelji poleg izpolnjevanja splošnih pogojev izkazati ustrezen izjemni dosežek IN ustrezen šolski ali študijski uspeh.  Kot šolski oz. študijski uspeh štejejo:

– zlata matura v Republiki Sloveniji ob prehodu iz srednje šole na študij,
– uvrstitev med najboljših pet odstotkov študentov v svoji generaciji ali
– ustrezna povprečna ocena.

Več informacij o razpisu najdeš TUKAJ.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.