Aljaska turistom ponuja brezplačno cepljenje

Guverner Aljaske Mike Dunleavy je dejal, da bo Aljaska z začetkom junija začela ponujati cepljenje proti covidu-19 turistom, ki v državo prihajajo in odhajajo na štirih največjih letališčih. Na letališčih Anchorage, Juneau, Ketchikan in Fairbanks se bo torej možno cepiti s cepivoma Pfizer ali Moderna. Program cepljenja sicer predstavlja del širših prizadevanj za spodbujanje turizma na Aljaski, cepili pa se bodo lahko vsi mednarodni obiskovalci.

Pomanjkanje turizma

V običajnem letu večina turistov na Aljasko prihaja s križarkami, ki pa so bile zaradi covida-19 že drugo leto zaustavljene. Aljaške organizacije in korporacije zaradi tega spodbujajo številne neodvisne potnike, naj namesto z ladjami v državo prihajajo z letali. Kot del spodbujanja turizma bodo sedaj uvedli brezplačno cepljenje turistov. Poleg tega so več prizadevanj usmerili tudi v večmilijonsko oglaševalsko kampanjo za turizem in zahtevo za 150 milijonov dolarjev gospodarske olajšave za podjetja, ki so povezana s turizmom.

križarka
Velika križarka, ki predstavlja večji del turizma.

Oglaševalska kampanja

Podrobnosti o oglaševalski kampanji do sedaj še zmeraj ni, a naj bi po navedbah guvernerjevega urada denar iz lanskega zveznega zakona CARES uporabili za »postavitev ciljnih oglasov na nacionalnih televizijskih programih in za druga sredstva komuniciranja, ki bi Američane spodbudili, da bi Aljasko obiskali kot destinacijo, ki je varna pred epidemijo.« Preostali denar iz zakona naj bi prejele neprofitne organizacije, ki spodbujajo turizem.

»Cepiva bo dovolj za vse«

Po besedah direktorice oddelka za javno zdravje na Aljaski Heidi Hedberg naj bi imela država na voljo ogromno cepiva za vse svoje prebivalce. Glede na to bi bilo torej cepiva dovolj tudi za turiste, zaradi česar bi bil načrt cepljenja lahko uspešno izveden. Ker bodo za cepljenje uporabljali cepivi Pfizer in Moderna, je po nekaj tednih potreben tudi drugi odmerek. Tisti turisti, ki bodo na Aljaski dlje časa, bodo lahko tam prejeli tudi drugi odmerek. Ta ne bo možen samo na letališčih, ampak na katerikoli cepitveni kliniki.

cepivo covid-19
Bi šel na Aljasko in se sproti tudi cepil? 🤔
Prejšnji članekDokumentarni film Misija Mangart gre v Cannes
Naslednji članekDelo na domu ali preureditev delovnih prostorov?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.