Dolg roadtrip, a ne predaleč

Ostal nam je še slab mesec počitnic, tebe pa močno mika potovanje v daljne kraje. Filipini, ZDA, Avstralija morda celo Afrika. Kaj pa, če bi se s prijatelji usedel v avto in se odpeljal čez mejo.

Bilo bi sigurno veliko ceneje, zatorej bi lahko šel večkrat. Verjetno ne boš utrujen, razen če imaš namen teči ob avtu. Če pride do kakršnekoli nezgode, si blizu doma. Tudi blizu se imaš lahko prav tako lepo kakor tisoč kilometrov daleč. Zate sem načrtoval nekaj kratkih izletov v bližini Slovenije.

Blatno jezero in Budimpešta

Z avtom se pelji preko štajerske do Blatnega jezera, ki mu pravijo tudi madžarsko morje. Privošči si kozarec vina, kave ali domačega piva. Nato pa do Budimpešte, ki ji pravijo Pariz vzhoda. Povzpni se na grajski hrib Budim in si oglej mesto na Donavi.

Benetke

Naprej od Trsta leži obmorsko mesto Italije. Slikaj se na trgu Svetega Marka. Sprehodi se po neštetih ulicah in tik ob morju. Nato pa se s pletno zapelji po enem izmed kanalov v tem prelepem mestu.

Salzburg in München

Zapelji se na sever Avstrije in si oglej mesto Salzburg. Rojstno mesto Amadeusa Mozarta je znano po mnogih dvorih in cerkvah. Tam lahko tudi prespiš in se naslednji dan odpelješ še v München, ki je prestolnica bavarske v Nemčiji. Tam jadeš nemško pivo, slane preste, Olimpijski park in dobro hrano.

Dunaj

Dobre 4 ure vožnje do prestolnice Avstrije. Ogledaš si lahko živalski vrt in dvorec Schonbrunn, se usedeš v eno izmed restavracij in si privoščiš dunajski zrezek. Po tem pa se posladkaš s kavico in Sacher torto.

Dubrovnik

Zadnje čase zelo popularna destinacija zaradi Igre prestolov. Če si fan, si oglej tudi kaj v zvezi s tem. Drugače pa je Dubrovnik mesto obdano z velikim obzidjem. Vredno je ogleda skupaj s plažami, kjer si lahko privoščiš dan ali več oddiha.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTortici v dveh minutah
Naslednji članekPreprosta rešitev za čisto okolje

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.