Kam peljati obiske iz tujine

Slovenija v tujini velja za raznoliko državo s čudovito naravo, zaradi svoje velikosti (majhnosti) pa ima še eno veliko prednost: bližino sosednjih držav. Preberi si, s kakšnimi izleti boš svoje goste najbolj navdušil.

Klasika

Ljubljana je seveda a must; ni pomembna samo zato, ker je prestolnica. Staro mestno jedro, predvsem grad in živahni bari, ki obdajajo leno Ljubljanico, malokoga pustijo ravnodušnega. Bled ponuja pravljične prizore in je obvezen postanek, obiska vredna pa sta seveda tudi Postojnska jama in Predjamski grad.

Predjamski grad
Predjamski grad je prava paša za oči.

Nora narava

Soča bo s svojo barvo skoraj zagotovo navdušila vsakega tujca. Izlet na Pokljuko je odlična priložnost za kombinacijo sprehodov po veličastnih gozdovih in pogledov na Julijske Alpe. Bohinjsko jezero ni samo fantastično na pogled, ampak je primerno tudi za plavanje in številne druge vodne športe.

Bohinj
Bohinj je raj za ljubitelje vodnih športov.

Izlet na obalo

Piran je eno od najbolj prisrčnih mestec, kar jih imamo v Sloveniji. Ozke uličice, obzidje in razgled na morje ga naredijo nekaj posebnega. Poleg tega je to možnost za kopanje in obisk drugih primorskih mest, na primer Kopra, Izole in Portoroža.

Piran
Piran je najbolj obiskano slovensko obalno mesto; z razlogom.

Obisk pri sosedih

Trst je priročno blizu, poleg tega pa je proti našim obalnim mestom precej velik. Vsekakor je to dovolj za prvi vtis Italije, za pravo italijansko kavo, pico ali sladoled. Poleg tega ima mestni center kar nekaj znamenitosti, blizu pa je tudi pravljični grad Miramare.

Grad Miramare
Grad Miramare je kot iz pravljice, pa še čisto blizu mesta Trst.

Pa še južno

Izlet na Hrvaško, že samo na primer do Poreča, se splača zaradi obale in morja. Hrvaška Istra je polna zanimivih krajev; ustavite se lahko na primer v Rovinju ali Novigradu.

Rovinj
Rovinj je eno od najlepših mestec hrvaške Istre.

 

Prejšnji članekKorak, dva, zapleši: pogovor z Vlasto Veselko
Naslednji članekTrendi z modne piste: jesen/zima 2019/2020

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.