Kam za novo leto?

1. Madeira

S palube križarke ali iz pristanišča Funchal, je ognjemet tako ogromen, da ga ne moreš zgrešiti. Ta čudoviti scenarij redke lepote je preprosto edinstven, saj na tisoče raznobarvnih svetilk okrasi amfiteater Funchal in ga spremeni v čudovito sceno. Ko ura odbije dvanajst in se začne novo leto, nebo zasveti barva in svetloba ognjemeta.

Novo leto na Madeiri

2. London

London je na koncu leta posebno mesto. Mesto je osvetljeno in ustanove po prestolnici bodo pritegnila vse turiste. Novoletni prazniki v Londonu so nepozabni. Ob polnoči na silvestrovo je ognjemet iz reke na znamenitem londonskem južnem bregu reke Temze. 1. januarja pa je vsako leto novoletna parada.

Novo leto v Londonu

3. Berlin

Berlin v stilu praznuje silvestrovo – v Brandenburških vratih se zbere približno milijon obiskovalcev! Veliko je tradicionalne zabave – več kot dva kilometra zabavnih odrov razstav, zabave v šotorih, laserski nastopi, pa tudi veliko stojnic za hrano in pijačo.

Novo leto v Berlinu

4. Pariz

Eifflov stolp, mostovi Pariza … čarobna nastanitev za praznovanje novega leta. In za noč, ki je ne boš nikoli pozabil, obstaja poseben praznični meni v restavracijah, kjer te zabava orkester.

Novo leto v Parizu

5. Dubrovnik

Silvestrski večer v Dubrovniku nudi izbor najbolj znanih hrvaških izvajalcev. Dubrovčani in njihovi gostje novo leto začnejo pozdravljati z bogatim glasbenim in zabavnim programom.

Novo leto v Dubrovniku

6. Dunaj

V decembrskih praznikih je Dunaj predan zabavam in plesu. Največ se dogaja v starem mestu. Odličen ambient lahko uživaš na slavnostnih večerjah, koncertih ali barih.

Novoletni koncert na Dunaju
Novoletni koncert na Dunaju

7. Rim

Rim je eden najbolj romantičnih krajev za tvoj oz. vajin novoletni večer. Večno mesto ljubezni.

Ognjemet v Rimu

8. Praga

Privošči si odlično hrano, uživaj v romantični večerji, oglej si praške znamenitosti, kjer lahko preživljaš svojo najboljšo novoletno noč.

Novo leto v Pragi

Prejšnji članekZ julijem omogočen brezplačen javni prevoz. Toda komu?
Naslednji članekSlovenski pravniki najboljši na svetu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.