Katera je najboljša pohodna pot za družine na Koroškem?

Dom na Smrekovcu

Družine, ki so rade aktivne, morajo biti pri izbiri hribov še posebej pozorne. Prevelik vzpon je lahko hitro prenaporen za otroke in kaj kmalu se lahko zgodi, da je tvoj izlet predčasno prekinjen, ker otroci nočejo narediti niti koraka več. Če se odpravljamo na Koroško in bi radi preživeli aktiven dan na prostem, je najboljša izbira pohod na Smrekovec, ki je prilagojem družinam in zabaven tudi za otroke.

Pogorje vulkanskega nastanka

Smrekovec je gora vulkanskega nastanka, ki se nahaja na vzhodnem robu Smrekovškega pogorja. Visok je 1577 metrov, nanj vodi 9 poti različnih zahtevnosti, kar je odlično za družine, ki se lahko prilagodijo starosti otrok. Vrh Smrekovca je najbolj znan po svoji kamniti piramidi, kjer najdeš vpisno skrinjico in knjigo, poleg pa razgledno ploščad, ki jo obdaja smrekov gozd. Z vrha se odpira prečudovit razgled na okolico.

Zabavne aktivnosti za otroke

Pohod na vrh Smrekovca je enostaven in kratek, kljub dejstvu, da je pot večinoma strma. Izbereš lahko tudi krožno pot, ki vključuje tudi vrh Krnes, pot pa lahko podaljšamo vse do Črnega jezera. Otroci lahko med poletnimi meseci med potjo opazujejo živali na paši, Smrekovec pa je znan tudi med gobarji in ljubitelji jagodičevja. Med potjo tako lahko nabiraš gobe, borovnice in gozdne maline.

Dom na Smrekovcu

Obvezen postanek predstavlja dom na Smrekovcu, ki se nahaja na nadmorski višini 1377 metrov. Od tu lahko uživaš v razgledu na celotno Šaleško dolino in del Pohorja, v lepem vremenu pa vidiš vse do Slemena nad Zagrebom. Koča se ponaša s certifikatom Družinam prijazna koča, ki ga podeljuje Planinska zveza Slovenije. V domu si lahko privoščiš pristno domačo hrano, možno je tudi prespati. Na voljo je 36 ležišč v sobah in 20 skupnih ležišč. Jedilnica sprejme do 60 obiskovalcev.

Otroci se lahko prosto igrajo okoli doma na Smrekovcu, v majhni hišici poleg pa si lahko ogledajo predstavitev o vulkanu Smrekovec. Ta je posebej prilagojena otrokom, da ji lahko jasno sledijo in razumejo. Dom je v poletnih mesecih odprt vsak dan, pozimi pa med vikendi in prazniki. Za večje najavljene skupine ga po dogovoru odprejo tudi ob drugih dnevih.

Privošči si oddih v naravi na Koroškem

Topli jesenski dnevi kar kličejo po preživljanju časa v naravi. Privošči si dan raziskovanja po koroških hribih in obišči slikovit Smrekovec. V domu te Smrekovcu te pričakuje odlična domača hrana in zabava za otroke. Za več informacij o ponudbi lahko pokličeš na telefonsko številko +386 41 785 698 ali pišeš na elektronski naslov tomo.drolec@gmail.com.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekV Ljubljani odkrili rimsko grobišče
Naslednji članekŠvedski Fjällräven tudi na policah trgovin Sport Vision
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.