Na prvomajski izlet s Flixbusom!

Zate smo pripravili predloge za izlet na nekatere izmed bližnjih destinacij, da boš lahko izkoristil prvomajske praznike, kar je najbolj pomembno pa je to, da so primerne tudi za študentski žep! Avtobusni prevoznik Flixbus namreč ponuja izredno ugodne avtobusne prevoze, z njim pa je potovalo že približno 100 milijonov potnikov. Povezuje že več kot 2000 destinacij v 28 državah, številka pa raste iz dneva v dan.

Amsterdam

Pravljično mesto, mnogokrat označeno kot mesto greha, je še mnogo več kot to. Je tudi mesto kanalov, koles, mostov in prečudovite arhitekture. V svoji raznolikosti ponuja številne priljubljene turistične točke, mesec maj pa je kot naročen za obisk nizozemske prestolnice. Uličice so polne ljudi, pomlad pa mesto obarva v najprijetnejše barve in vonje. Slavne tulipane boš lahko našel povsod, ne pozabi pa na obisk bližnjega botaničnega vrta Keunkenhof, ki te bo brez dvoma očaral. Po prikupnih ulicah se odpravi kar z izposojenim kolesom, čudovito doživetje pa je tudi spomladanska vožnja z ladjico po znamenitih kanalih. Ne pozabi tudi na muzej Anne Frank in slikarja Van Gogha. Če pa boš mesto obiskal že 27. aprila, boš doživel tudi praznovanje kraljevega dne, ki se ti bo prav gotovo za vedno vtisnilo v spomin. Na ta dan mesto namreč preplavi oranžna barva, zvrstijo se številni koncerti, predstave ter ulične zabave.

Praga

Prestolnica Češke velja za eno najlepših evropskih mest. Slavno staro mesto ob Vltavi te bo navdušilo s prekrasnim mestnim jedrom, v katerem se bohoti veličastna astrološka ura. Sprehodi se po znamenitem Karlovem mostu, oglej si stolnico svetega Vida, odpravi pa se tudi na ogled imenitnih gradov. Nedvomno te spomladanska Praga, ki je postala finančno precej dostopna, ne bo razočarala.

Firence

Biser prečudovite Toskane, mesto Firence, leži v zibelki italijanskega jezika, književnosti in renesanse. Svoj čas so tu ustvarjali Michelangelo, Dante in Leonardo Da Vinci. Njihove umetnine lahko občuduješ v muzejih, se pa lahko to italijansko mesto pohvali tudi z vrhunsko kulinariko ter romantično naravo. Spomladanski meseci so idealni za obisk celotne italijanske pokrajine Toskane, ki jo zaznamujejo zeleni griči z nasadi oljk, vinske trte, kamnite hiše in vile ter z obzidji obdana mesta. Prepričaj se sam!

Hrvaška

Naša sosednja država je vsekakor med najbolj priljubljenimi destinacijami, ki jih Slovenci obiščemo za prvi maj. Lahko se odpraviš na obalo, se nadihaš morskega zraka in si privoščiš sveže ribe ter okusno vino. Nikar pa ne pozabi tudi na prevelikokrat prezrto edinstveno notranjost. V uredništvu ti priporočamo izlet v narodni park Plitvička jezera, ki je pravi dragulj Hrvaške. V parku je 16 manjših jezer, ki so med seboj povezana s prekrasnimi slapovi. Na to dih jemajočo lokacijo te zelo ugodno pelje tudi Flixbus, zato izkoristi to priložnost. Ne bo ti žal!

Prejšnji članekMajske igre 2019 so tu!
Naslednji članekTransformatorjeva akademija Gledališča zatiranih

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.