Najboljši kampi v Posočju

Najboljši kampi v Posočju
Najboljši kampi v Posočju

Posočje, ena od najlepših lokacij na svetu. Pogosto obiskovalci vemo, kaj bomo tam počeli in kaj si bomo ogledali, a se pogosto zatakne pri vprašanju, kje bomo prespali. Kje prespati v Posočju, če bi želeli biti v kampu? To so najboljši kampi v Posočju!

Kamp Alpi Center Bovec

Naredite prvi korak k nepozabnim doživetjem v Bovcu!

Kamp Alpi Center Camp Bovec se nahaja le 5 minut hoje od centra Bova, najdemo ga kot del Alpi Centra. Točen naslov: Alpi Center Camp Bovec, Rupa 14, 5230 Bovec.

O kampu Alpi Center Camp Bovec

Alpi Center Camp Bovec je »povsem nov kamp v Bovcu«, kot navajajo na spletni strani. Najdemo ga kot del priljubljenega Alpi Centra v Bovcu, kamp pa je od centra mesta oddaljen samo 5 minut hoje. S svojo lokacijo privablja množico raznolikih obiskovalcev. Popolna lokacija za vse, ki si želite biti nedaleč stran od osrednjega poletnega in nočnega dogajanja v Bovcu.

Aktivnosti v kampu

Bližina Bovca je velik adut kampa, saj so v petih minutah hoje na voljo trgovine, restavracije, kavarne, bari, lekarna in vse, kar potrebujete na počitnicah. V kampu je na voljo elektrika, stranišča, tuši in prostori za druženje.

Kaj pa okolica kampa oziroma Bovca? Tu je možnosti nešteto. Posočje spada med najlepše kraje v Sloveniji in na svetu. Že v sklopu samega Alpi Centra imajo obiskovalci na voljo organiziran kanjoning, rafting, hydrospeed, spust s kajakom, jamarstvo, zipline in še kaj. Seveda pa ne gre pozabiti na to, da je kamp odlična izhodiščna točka za kolesarjenje, pohode in ogledovanje nasploh.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Brezplačen wifi je na voljo na območju kampa. Znotraj kampa so na voljo tudi stranišča in tuši s toplo in mrzlo vodo, elektrika ter točke z možnostjo ognjišča ter žara.

Alpi Center Camp Bovec
Alpi Center Camp Bovec Foto: on alpicenter

Kamp Jelinc

Čas teče počasneje

Kamp Jelinc obstaja v pristnem sožitju z neokrnjeno naravo v Triglavskem narodnem parku. Je del Gostišča in kampa Jelinc. emo ga kot del Alpi Centra. Točen naslov: Gostišče Kamp Jelinčič, Soča 50, 5232 Soča.

O kampu Jelinc

»Čas pri nas počasneje teče, tako si boste v pristnem sožitju z neokrnjeno naravo v Triglavskem narodnem parku pridobili energije in novih moči za vaš delovni vsakdan,« je zapisano na spletni strani družinskega podjetja oziroma kmetije. V sklopu kmetije oz. gostišča so na voljo tudi apartmaji in sobe, obiskovalci pa bodo uživali v domači proizvodnji in okolici.

Aktivnosti v kampu

Kamp Jelinc je idealno izhodišče za pohode in kolesarjenje ob Soči, raziskovanje bovške okolice in bližnjih gora ter za številne športne aktivnosti. Te ponuja predvsem reka Soča (kajaking, rafting,..) in prečudovita okolica. Navdušeni pa bodo tudi ljubitelji tradicije, saj je kamp del gostišča, kjer ponujajo domače dobrote. Zajtrki in vsi ostali dnevni obroki, popestreni s hišnimi specialitetami (ovčji sir in skuta, suhomesni izdelki,..).

V kampu so na voljo šotorišča in mesta za avtodome.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

V kampu so urejeni toaletni prostori, prav tako je na voljo elektrika. Hišni ljubljenčki so dovoljeni.

Kamp Jelinc
Kamp Jelinc Foto: on kmetijakampjelincic

Kamp Koren Kobarid

Prvi slovenski EKO kamp

Kamp Koren se nahaja na gozdnatih terasah neposredno nad reko Sočo. Je prvi slovenski EKO kamp in edini v tem delu doline, ki se ponaša s 4 zvezdicami. Točen naslov: Kamp Koren Kobarid, 5222 Kobarid.

O kampu Koren

Kamp Koren Kobarid je edini štirizvezdični kamp v tem delu Soške doline. Z dolgoletno tradicijo sonaravnega turizma je prvi med slovenskimi kampi prejel naziv Eko marjetica, evropski certifikat za okoljski turizem. Na okoli 4000 kvadratnih metrih sprejme 280 gostov, na voljo pa so tudi eko brunarice in glamping. Kamp ponuja prostore za šotore, kamperje in prikolice.

Za ljubitelje počitnic v šotoru so namenjene odlično urejene terase, ki z avtom niso dostopne (parkirišče v neposredni bližini). V njihovi neposredni urejen poseben pokrit prostor za piknike z možnostjo kurjenja odprtega ognja. Tudi v drugih predelih kampa, ki je razdeljen na cone, je moč postaviti šotor, parkirati svoj avtodom ali prikolico.

Aktivnosti v kampu

Znotraj kampa Koren najdemo trgovino z ekološkimi izdelki, prostore za žare in kurjenje odprtega ognja, kuhinjo in druge elemente. Za aktivnosti je urejeno s plezalnim stolpom, namiznim tenisom, igriščem za odbojko na mivki, baliniščem, otroško plezalno steno in telovadnico.

Okolica kampa je izredno slikovita, saj so tu najlepši kraji Soške doline: kanjon reke Soče, slapovi potoka Kozjak, prodišča, znameniti Napoleonov most ter obnovljena frontna črta iz l. svetovne vojne. Kamp je tudi odlično izhodišče za pohodništvo, jadralno padalstvo, kolesarjenje, rafting, ribičijo in druge izlete, ki bodo navdušili vsakogar. Veliko športne opreme si je moč v kampu tudi izposoditi (gorska in električna kolesa,..).

Če se pri načrtovanju vašega oddiha raje prepustite izkušenim rokam lokalnih turističnih vodičev, v kampu priporočajo, da izberete katerega izmed njihovih 3- ali 5-dnevnih paketov aktivnosti.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Brezžični internet je na voljo v kampu. V kampu so urejeni električni priključki, ki se nahajajo v vseh conah za kampiranje. Pri recepciji je urejen prostor za dotok sveže vode in izpust sive vode, za kamperje in prikolice so parcele urejene z električnimi priključki in prostori za kurjenje odprtega ognja. V kampu so tudi urejene sanitarije, možna je tudi uporaba pralnega in sušilnega stroja. Obiskovalcem so na voljo tudi kongresna dvorana, solna soba, fitness in celo dializni center. Psi so dovoljeni, možno je doplačilo.

Kamp Koren
Kamp Koren Foto: on kamp-koren

Kamp Liza

To je vaš drugi dom

Med visokimi vršaci in zelenimi planinami leži Bovška kotlina, po kateri si pot utira čudovita reka, smaragdna Soča, v katero se izliva bistra in divja Koritnica. Tam se nahaja Kamp Liza. Točen naslov: Camp Liza, Vodenca 4, 5230 Bovec.

O kampu Koren

Kamp Liza se nahaja manj kot 200 m stran od sotočja. Nad Koritnico, med zelenjem in drevjem, si lahko gostje najdejo prostor, kjer lahko preživijo trenutke miru, ki jih nudi le čista in neokrnjena narava. Kamp je primeren za šotore, prikolice in avtodome, razdeljen pa je v cone od 1 do 5.

Za tiste pohodnike, kolesarje, motoriste, ki s seboj nimajo opreme za kampiranje, imajo v ponudbi že postavljen šotor za najem ali glamping hiške in sobe.

Aktivnosti v kampu

V sklopu kampa deluje tudi Gostilna Liza s pestro gostinsko ponudbo, kjer prevladujejo in izstopajo lokalne jedi. V glavni sezoni je v sami gostilni tudi majhna trgovinica z živili, kjer lahko vsako jutro kupite svež kruh in vse potrebno za zajtrk. V ponudbi ne manjkajo lokalni izdelki kot so, bovški ovčji sir, bovški ovčji jogurt, domači med…

Okolica kampa ponuja vodne aktivnosti, pohodništvo, zipline, kolesarstvo, zračne aktivnosti in mnoge druge aktivnosti, ki so na voljo. Ne pozabimo na znamenitosti v okolici Bovca, ki skozi celo leto navdušujejo obiskovalce, sama regija pa spada med najlepše na svetu.

Ugodnosti kampa, ki naredijo dopust lepši

Brezžični internet je na voljo v kampu. V kampu so na voljo električni priključki, ogrevani sanitarni prostori, pralni in sušilni stroji ter prostori za žar na prostem. Psi so dovoljeni

Kamp Liza
Kamp Liza Foto: on camp-liza
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekSelma Skenderović: “Moj namen ni bil vzgajanje in učenje bralcev”
Naslednji članekAfriška megafavna v hudi krizi, razkriva nova študija
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.