Poletna osvežitev v dolini Soče

Nikar ne skrbi, če ti čas in finance v letošnjem poletju ne dopuščajo obiska daljnih eksotičnih dežel. Če se nadejaš aktivnih počitnic v naravi ter norih adrenalinskih preizkušenj in glasbenih poslastic, ti ni treba daleč. Dolina Soče namreč ponuja obilo možnosti za preživljanje vročih poletnih dni.

Naravne lepote

Dolina reke Soče je pravi naravni biser sredi Julijskih Alp v samem osrčju Triglavskega narodnega parka, ki kar vabi k obisku gora in aktivnostim na prostem. Vsem ljubiteljem planinarjenja so tu na voljo številne pohodniške poti s slikovitimi razgledi. Obišči Krnska jezera ter Kriške pode in se povzpni na Mangart ali celo Triglav. S svojimi slikovitimi visečimi brvmi je še posebej zanimiva Soška pot, ki vodi od samega izvira Soče vse do Bovca.

Tu so še slap Kozjak in Tolminska korita ter skrivnostno Divje jezero in zdravilni globinski izviri. Zdravilno moč pripisujejo tudi reki Nadiži, kjer si lahko privoščiš lenobno poležavanje in občuduješ znameniti Napoleonov most, čez katerega je veliki osvajalec pred stoletji vodil svojo vojsko. Z lokalnim jamarskim društvom se lahko dogovoriš tudi za nepozaben obisk Dantejeve jame.

Adrenalinska doživetja

Smaragdna reka Soča je zaradi neokrnjene lepote in bujne okolice priljubljena tako med ribiči kot kopalci. S svojimi hitrimi brzicami in globokimi tolmuni pa je tudi zelo priljubljena lokacija za različne vodne športe. Tu si lahko privoščiš adrenalinski rafting, soteskanje ali vožnjo s kajakom ter še vrsto drugih zabavnih aktivnosti na vodi.

Poleg tega se lahko čez doline Kaninskega pogorja spustiš po najdaljši zipline jeklenici v tem delu Evrope. Za dodaten dvig srčnega utripa pa bodo poskrbeli še številni pustolovski parki in zorbing. Čudovito pokrajino lahko občuduješ tudi s ptičje perspektive na panoramskem letu, največjim adrenalinskim navdušencem pa so na voljo še jadralno letalstvo ter skoki s padalom.

Soča Festivalley

Pestro dogajanje v dolini reke Soče zaznamujejo tudi vse bolj priljubljeni glasbeni, športni in kulturni festivali v okviru znamke Soča Festivalley. Če se navdušuješ predvsem nad športnimi dogodivščinami, nikar ne zamudi Festivala pohodništva, ki se bo odvijal v septembru in oktobru in bo zajemal organizirane planinske ture pod vodstvom izkušenih gorskih vodnikov.

Če si pa želiš nekoliko bolj glasbeno obarvane zabave, se že v kratkem obeta eden najbolj pričakovanih dogodkov v Evropi. V Tolminu bo od 7. do 10. 8. 2018 namreč potekal festival Punk Rock Holiday, ki že tradicionalno gosti najodmevnejša svetovna imena punk rock glasbe.

Organizatorji tudi letos obljubljajo edinstven dogodek in nepozabno zabavo ob vrhunskih skupinah, kjer ne smeš manjkati niti ti. Omogočeno bo tudi kampiranje, tako da si lahko na rajski plaži ob reki Soči privoščiš prave punk rock počitnice.

Vse dodatne informacije glede možnosti nastanitev in rezervacij dogodkov so ti na voljo na spletni strani Dolina Soče.

Prejšnji članekBazarji in bratenje na vlaku
Naslednji članekŠe študirati?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.