Pridite na Smrekovec na ajdove žgance in kislo mleko

ajdovi žganci in kislo mleko

Zdaj, ko so se sprostile omejitve in lahko spet prosto hodimo po svetu, se ponovno odpravljamo na sobotna in nedeljska potepanja. Ta morajo prav gotovo vključevati tudi kosilo. A kaj, ko ste že siti klasičnih restavracij in picerij?

Ponovno se spoznajte s klasično slovensko hrano, kot so kislo mleko, ajdovi žganci, enolončnice in štrudelj. Te stržejo po večini le še v gorskih kočah, kot je Dom na Smrekovcu. Dom je v Kamniško-Savinjskih Alpah, na stičišču Šaleške, Zgornje Savinjske in Zgornje Mežiške doline.

Nanj se lahko v letnih časih, ko je stalno odprt, podate tudi s kolesom, saj se lahko pohvali s certifikatom družinam in kolesarjem prijazna koča in namestitev. Pozimi pa med konci tedna in prazniki nudijo ture za smučarje, deskarje in sankarje.

Zaradi bližnjega gozda je viden razgled proti Ojstrici in okoliškim goram. Pod kočo najdete velik travnik, pri koči pa so iz lesa izklesali različne živali (kače, zmaje, krokodile …).

Ne odlašajte več in pridite na Dom na Smrekovcu. Na njegovo planoto na 1377 metrov vodijo številne lahke, označene poti, ki zahtevajo 1 do 2 uri hoje.

Glavni urednik

Prejšnji članekPotek srečanja ŠOS in SVIZ o prihodnjem sodelovanju
Naslednji članekPod Raduho najdete izvrstno gobovo juho
Matjaž Lesjak

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.