Top 5 poceni zimskih destinacij

Zima je obdobje, ko nas večina hrepeni po toplejših krajih s peščenimi plažami in osvežilnimi koktejli. A študentska denarnica pogosto hitro zatre takšno sanjarjenje. Predstavljamo ti top 5 evropskih destinacij, ki si jih lahko privoščiš pozimi za manj denarja.

Vilnius – Vilna

Vilnius, prestolnica Litve, je bila razglašena za eno (naj)bolj poceni evropskih mest. Bogata arheološka zbirka in živahen mestni utrip sta le dva izmed razlogov, zakaj jo moraš obiskati. V mrzlih mesecih so popularne galerije in pivnice.

Cerkev v Litvi
Vilna

Andaluzija (Španija)

Stavba v Sevilji
Sevilja

Andaluzija je avtonomna skupnost, ki leži na jugu Iberskega polotoka, zato so zanjo značilne blage zime. Glavno mesto Sevilja je v tem času manj oblegano. Mirneje se lahko razgledaš naokoli in obiščeš čudovite bližnje kraje. Nastanitev je zelo poceni.

 

Lizbona

Sproščeno vzdušje, ugodno vreme in zanimiva arhitektura so razlogi, zakaj ostaja prestolnica Portugalske popularna tudi pozimi. V primerjavi z ostalimi evropskimi mesti so cene v Lizboni relativno nizke. Tamkajšnje nočno življenje je kot nalašč za študente.

Pisan tramvaj v Lizboni
Lizbona

Atene

Zime v Atenah so mile, kar pomeni, da temperature ponavadi ne padejo pod 10 stopinj. V hladnejših mesecih je tam malo turistov. Tudi cene se znatno znižajo. Prihraniš lahko pri ogledu številnih kulturnih znamenitosti, saj je njihov obisk za mlade Evropejce zastonj.

Teater v Atenah
Atene

Budimpešta

Termalno zdravilišče v Budimpešti
Budimpešta

Madžarska termalna zdravilišča, ki jih v prestolnici kar mrgoli, so odlično zdravilo za mrzle snežne dni. Poceni tradicionalni golaž in številne udobne kavarne te bodo še dodatno pogreli.

Junior novinar

PREKOLonely Planet
VIRCulture Trip
Prejšnji članekEkipa kitajskih zdravnikov prispela na pomoč v Italijo
Naslednji članekDve zvezdi združeni v eno ultra masivno belo pritlikavko

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.