Izlet: Mirabilandija

Če si ljubitelj adrenalina in vseh drugih vrst zabave, ki jih ponujajo zabaviščni parki in če imaš od vseh možnih zaključnih izletov že dovolj Gardalanda, Disneyland pa je zate predrag in predaleč, imamo rešitev. Mirabilandija, ki jo letno obišče 1,4 milijona ljudi, bo idealna destinacija za aktiven izlet, tudi jeseni.

Največji italijanski zabaviščni park

Čeprav je Mirabilandija od nas oddaljena malo bolj kot Gardaland (nahaja se blizu Ravene v Italiji, približno 500 km stran od Ljubljane), se dolga vožnja na koncu izplača. Park se razteza na več kot 30 hektarjih, ki jim lahko prištejemo še 10 hektarjev vodnih površin manjšega parka znotraj Mirabilandije, ki se imenuje Mirabilandia Beach. S temi merami je Mirabilandija največji italijanski zabaviščni park in zato še toliko bolj vreden obiska.

Eurowheel, zračni posnetek.
Foto: Mirabilandia Parks.

Zabavaj se kar ves vikend!

Obisk Mirabilandije je cenovno izredno dostopen. Medtem ko boš za obisk Gardalanda odštel od 40 € dalje, stane dnevna vstopnica za Mirabilandijo v povprečju vsaj 15 € manj, odvisno od ponudbe, ki jo izbereš. Izplača se zbrati na kup več ljudi in kupiti skupinsko vstopnico, ki stane od 20 € na osebo dalje. Najboljše pri vsem tem pa je, da vstopnica velja 2 zaporedna dneva! Ja, prav si prebral – za 20 € lahko ustvarjaš nore spomine v Mirabilandiji v soboto, potem pa se spet vrneš v nedeljo in še enkrat ponoviš vožnjo na najljubših atrakcijah!

Najbolj nori rollercoasterji v Evropi

Mirabilandija je definitivno raj za ljubitelje adrenalina in vlakcev z vratolomno hitrostjo na še bolj vratolomni višini. Če načrtuješ izlet v Mirabilandijo in si željan tistega norega občutka, ko ti srce dobesedno pade v hlače od neverjetnega pospeška in si vesel, ko po nori vožnji spet stopiš na trda tla, si privošči nepozabno izkušnjo na teh vlakcih smrti.

Katun

… je črna zverina Mirabilandije, najdaljši rollercoaster v Evropi, ki obrača na glavo. S 50 m višine je tudi četrti najvišji vlakec, ki v enem izmed obratov potnike ves čas pelje obrnjene na glavo. S svojimi vragolijami doseže najvišjo hitrost 105 km/h.

Katun,.
Katun. Foto: Mirabilandia Parks.

iSpeed

… je najhitrejši vlakec smrti v Italiji. V samo dveh sekundah njegova hitrost z 0 zraste na 100 km/h, njegova največja hitrost pa je neverjetnih 120 km/h. Vožnja na tem rdečem velikanu, ki se dviga 55 m visoko, je res le za najbolj neustrašne, željne doze adrenalina, ki je po tej nori vožnji zagotovo potešena. Še toliko bolj, če si upaš doživeti iSpeed v prvi vrsti.

iSpeed.
iSpeed. Foto: Mirabilandia Parks.

Divertical

… je s svojimi 60 m višine najvišji vodni vlakec smrti na svetu. Obratovati je začel leta 2012, doseže pa lahko hitrost 110 km/h. Za vožnjo na tem rollercoasterju priporočamo kopalke ali res kvalitetno pelerino – ni namreč le najvišji, tudi zmoči te pošteno!

Divertical.
Divertical. Foto: Mirabilandia Parks.

… in mnoge druge atrakcije za vse okuse

Če si adrenaline junkie, si gotovo tudi fear junkie. Podaj se na srhljivo pustolovščino skozi mirabilandijsko hišo strahov, doživetje, poimenovano »Legends of the Dead Town«, ki ti (govorim iz lastnih izkušenj) nažene pristen strah v kosti? in iz katerega prideš ven ves prešvican. ? Poskusi – če si upaš seveda, in če imaš 5 € viška, saj je za obisk hiše strahov potrebno doplačilo.

Delirio e terrore a "Legends of Dead Town" la casa horror più grande d'Europa HD

Mirabilandija ponuja tudi vrsto mirnejših, a zabavnih atrakcij različnih tematik. Veliko je tudi vodnih, zato ne pozabi na kopalke, pelerino ali vsaj rezervna oblačila. Park je razdeljen na več manjših tematskih območij. Najnovejši je letos odprt Ducati World, manjši tematski park, posvečen italijanskemu motociklizmu. Več o atrakcijah, predstavah in gostinski ponudbi parka si lahko prebereš na uradni spletni strani Mirabilandije.

Jesenski delovni čas

Poleti je park odprt vsak dan, jeseni pa bo vstop možen le med vikendi, torej v soboto in nedeljo, od 10. do 18. ure. Oktobra bo Mirabilandija seveda obarvana v duhu noči čarovnic, zato bo izjemoma obratovala tudi ta dan, 31. oktobra, ter vikend, ki mu sledi (1., 2. in 3. novembra).

Smo te prepričali, da obiščeš največji zabaviščni park v Italiji? Zberi na kup prijatelje in skupaj si privoščite noro zabaven dan (oziroma dva) v Mirabilandiji!

Prejšnji članekŠe vedno aktualni make-up trendi poletja 2019
Naslednji članekHuawei ponovno na vrhu telefonov z najboljšo kamero

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.