Kam na poceni oddih po maturi?

Matura je kar velik zalogaj, celotno šolsko leto je polno priprav ter zahteva veliko vloženega truda. Junija, ko boš odpisal še zadnjo maturitetno polo, pa je čas za totalni odklop! Pred tabo je najdaljše poletje, saj se faks začne šele oktobra. Kako ga izkoristiti? Odkrivanje Slovenije in drugih počitniških destinacij je lahko kar velik zalogaj za tvojo denarnico, zato smo pripravili nekaj nasvetov za čim cenejše počitnice.

NASVETI ZA POCENI POTOVANJA

  1. Zelo pomembno je načrtovanje! Če planiraš daljše potovanje z več destinacijami, potem je pametno, da si vnaprej narediš načrt krajev, kjer se boš ustavil, in denarja, ki ga nameravaš v posameznem kraju porabiti. Tako se izogneš brezveznim stroškom in prihraniš nekaj denarja.
  2. Poleg načrtovanja pa je pametno, da si beležiš porabo denarja in imaš tako pregled nad celotnimi stroški potovanja in denarjem, ki ti je še ostal.  
  3. Izogni se glavni sezoni počitnikovanja. Glede na to, da se faks začne šele oktobra, se lahko na potovanje odpraviš v času, ko ni največje gneče in zasoljenih cen. To velja še posebej za počitnice ob morju. Septembra so temperature še vedno primerne, cene pa so že izvensezonske.
  4. Rezerviraj si posteljo ali sobo v hostlu, ki je v večini primerov bolj prijeten za tvojo denarnico. Hostli so zelo priljubljeni med mladimi popotniki, zato lahko spoznaš veliko ljudi in si ustvariš nepozabne spomine.
  5. Potuj ponoči. Tako lahko privarčuješ pri nočitvah, nočne vozovnice pa so ponavadi tudi nekoliko cenejše.

RAZISKOVANJE TUJINE

Še posebej enostavno je potovanje po Evropi, saj obstaja mnogo železniških in drugih povezav. Zelo priljubljen način potovanja je Flixbus, luksuzen, a hkrati cenovno ugoden avtobus, ki ima celo brezžično internetno povezavo.

Nekaj zanimivih destinacij v bližini Slovenije: Praga, Budimpešta, Dunaj, Benetke, Trst, Milano, Zagreb, Split, Dubrovnik, Sarajevo, Mostar.

Vsa ta mesta imajo dobre povezave za koriščenje javnih prevozov in z uporabo zgornjih nasvetov jih lahko letos dosežeš tudi ti!

Prejšnji članekPozanimaj se in pojdi na volitve!
Naslednji članek11 nasvetov za varčno vožnjo (del 2)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.