Poznaš teh 8 trikov za bivanje v hostlu?

Ne glede na to, ali si že kdaj bival v hostlu ali ne, ti bodo sledeči nasveti zagotovo prišli prav naslednjič, ko se odpraviš na potovanje s tanko denarnico v žepu. Vsi vemo, da je bivanje v hostlu najcenejša opcija začasnega prenočišča v tujem mestu, a marsikoga zvije v želodcu, ko pomisli na sobe polne utrujenih pogradov, nagnetene s kovčki in potovalkami ter lepljive in umazane kuhinje. Biti nastanjen v hostlu zato ni vedno idealna rešitev, a včasih najboljša, ki si jo lahko privoščiš. Kaj lahko storiš, da nekoliko izboljšaš svojo izkušnjo oziroma se pripraviš na morebitne izzive, ki jih lahko tam srečaš?

Spakiraj potovalno brisačo

Če še nimaš potovalne oziroma »športne« brisače, si jo čimprej priskrbi. Za potovanja je idealna, saj je precej tanjša in lažja kot navadna bombažna brisača. To pomeni, da v prtljagi zavzame manj prostora in dobro vemo, da je vsak centimeter v potovalki dragocen. V hostlu ti bo prišla prav še iz dodatnega razloga – ker je iz umetnih vlaken, se suši hitreje. Obesiš jo lahko na svoj pograd, ali kljukico, ki ti pripada. V primeru prostorske stiske se hitro zgodi, da jo kdo premakne ali ponesreči spusti na tla in ob prihodu v sobo se znajdeš z mokro brisačo v roki. Predstavljaj si, da se to zgodi uro pred tvojim odhodom iz hostla – nihče si ne bi želel naokrog nositi težke in mokre prtljage.

Uporabljaj plastično »zip« toaletno torbico in plastične natikače

Kopalnica in ženska, ki si umiva zobe.Kopalnice v hostlu resnično niso največji higienski biser. Za njih je značilna gneča, pomanjkanje polic in mokra tla. Če svoje toaletne pripomočke spraviš v plastično torbico, bodo ostali suhi, poleg tega pa jo lahko odložiš kamor koli. Če se umaže, jo lahko zlahka opereš. Natikači ali »papuči« pa te bodo rešili pred skakanjem z mokrimi nogami v superge, močenjem nogavic in pred splošno umazanijo po tleh naokrog po hostlu.

Pripravi žabico

Nekateri hostli ponujajo možnost najema sefa, kjer lahko na varnem zakleneš svojo lastnino. V primeru obiska plaže ali pohajanja po ulicah polnih ljudi, se zagotovo želiš rešiti skrbi, da te bo kdo okradel, če s seboj nosiš svoje najbolj dragocene predmete. Če pa jih pustiš v sobi polni neznancev, to zagotovo ni najbolj varna opcija. Če se ti zdi, da sef ni zanesljiv ali pa je predrag, lahko s seboj prineseš malo žabico ter zakleneš svoje stvari v omaro ali v svoj kovček. Čeprav vlamljanje v ključavnico ni velika znanost, bo morda odvrnila nepridiprava, ki ne bo tvegal, da ga kdo zasači pri delu. Tebi pa omogočila, da ponoči mirno spiš.

Poleg tega o svojih vrednih predmetih ali denarju ne razlagaj drugim, saj ne veš ali jim lahko zaupaš. Čeprav se nekdo zdi prijazen, še ne pomeni, da mu ne bi prišlo prav dodatnih 50 evrov, ki ve, da jih hraniš pod vzmetnico, saj jih nočeš odnesti s seboj v klub.

Kupi rezervni WC papir

Zaradi velikega števila ljudi WC papirja hitro zmanjka. Pripravi se in kupi rezervno rolo ali vsaj paket robčkov, ki te lahko reši iz zagate. Poleg tega je uporaben za brisanje tvojih rok in morda hitro razkuževanje tvoje omarice, kljuke ali poličke, če se temu nihče pred tabo ni posvetil.

Spakiran kovček.

Spakiraj powerbank

Se odpravljaš v posteljo in ugotoviš, da je tvoj telefon na pol prazen, edina prosta vtičnica pa je na drugem koncu sobe (ali pa je sploh ni!)? Kaj hitro se lahko znajdeš v taki situaciji, saj v tujini uporabljaš svoj telefon za navigacijo, plačevanje storitev, klice domov ali komunikacijo z ostalimi prijatelji, ki potujejo s teboj – imeti polno baterijo v primeru, da potrebuješ pomoč pa je nujno. Powerbank je odlična rešitev, ki te spremlja tudi v mesto in ti ponudi zagotovilo, da bodo tvoje naprave vedno napolnjene.

Priskrbi si suho hrano

Kljub temu, da si turist, si ne moreš privoščiti, da vseskozi ješ v restavraciji. V hostlu zna po drugi strani manjkati čiste ali uporabne posode, hladilniki so velikokrat popolnoma polni in tvoja solata zagotovo ne bo ostala sveža. Zaradi gneče ali covid ukrepov se pogosto v kuhinji sploh ne moreš prebiti do svojega prostora ali termina za kuhanje. V takem primeru te reši dobra zaloga suhe hrane, ki jo lahko hraniš v omarici, v vrečki ali v nahrbtniku v sobi. Dobra ideja so oreški različnih vrst, saj so zelo hranilni in te napolnijo z energijo.

Pakiraj pametno

Če se vračaš domov pozno ponoči in tvoji sostanovalci že spijo, jih zagotovo ne želiš zbuditi z iskanjem svoje zobne ščetke po celem kovčku. Zato spakiraj pametno in shrani vse svoje najnujnejše potrebščine na vrhu tvoje prtljage, da lahko hitro dostopaš do njih.

Vzpostavi dobro komunikacijo s cimri

Soba v hostlu in sostanovalke, ki kramljajo.Čeprav živiš z neznanci in si morda nastanjen v njihovi sobi le za dve noči, še ne pomeni, da ne morejo postati tvoji znanci ali celo prijatelji. Ko prideš v sobo, se predstavi tvojim začasnim cimrom in malo pokramljaj z njimi. Tako boš vedel, od kod prihajajo in kaj bodo počeli v mestu. Če potuješ sam, se jim lahko pridružiš in skupaj ustvariš nove nepozabne spomine.

Se ti zdi, da ti manjka še kakšen nasvet, ki ga ni na seznamu? Oglej si ta video:

Hostel Essentials | What to pack for a hostel | Are electronic items allowed in hostel? | Vet Visit

Prejšnji članekPrva profesionalna ura Huawei namenjena tekačem
Naslednji članekPomagaj družinam otrok z rakom!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.