Arne Hodalič: Drugačna Namibija

Je fotograf, novinar, univerzitetni predavatelj in svetovni popotnik. Tudi navdušen jamar in potapljač. Življenjska pot Arneta Hodaliča je tesno prepletena z njegovo poklicno kariero, ki je pestra in polna neverjetnih doživetij. Zaradi dežel, ki jih obiskuje, ter zgodb, ki jih deli s svojim občinstvom, pa velja za pravi fenomen med slovenskimi fotoreporterji.

Na svoje prvo fotoreportersko popotovanje se je ob koncu osemdesetih let podal v Indijo. S svojimi fotografijami je nemudoma vzbudil zanimanje pri več tujih revijah ter si tako naglo utrl pot v nekatere najpomembnejše domače in tuje medije. Sledilo je več dolgih let, ko je v sodelovanju z različnimi agencijami s svojimi reportažami nizal uspeh za uspehom. V Indijo pa se še vedno rad vrača.

Danes je urednik fotografije pri National Geographic Slovenija. Sodelovanje s to revijo je eno najuspešnejših v njegovi karieri. Že večkrat je namreč objavljal tako v slovenski kot tudi v njenih mednarodnih različicah. Med njegove največje dosežke pa zagotovo šteje tudi objava prispevka v matični izdaji te ugledne revije. S svojo reportažo o arheoloških skrivnostih reke Ljubljanice se je Arne namreč uveljavil kot prvi slovenski avtor, ki je kdajkoli objavljal v izvirni ameriški reviji National Geographic.

Kot večkrat sam pravi, ga na teren vsakič znova zvabijo zgodbe. Na svojih potovanjih je namreč videl tako blišč kot tudi bedo, vojne in neizmerno revščino. S svojimi fotografijami želi zaobjeti to dogajanje in o njem ozaveščati občinstvo, predvsem pa si želi, da bi se nas zgodbe dotaknile. V njegovih reportažah nedvomno odseva mojstrstvo socialne fotografije, v čemer ostaja Arne preprosto neprekosljiv.

O Namibiji

Utrinki s potovanja po Namibiji. Foto: Arne Hodalič
Utrinki s potovanja po Namibiji. Foto: Arne Hodalič

Na tokratnem potopisnem predavanju nas bo popeljal skozi zgodbe s svojega potovanja po Namibiji. Deželi, kjer kraljujejo sloni, zanimivi kulturni običaji in povsem svojevrstna pravila v prometu. Potovanje je bilo del projekta Izginjajoče kulture, v okviru katerega se je s svojo soavtorico Katjo Bidovec podal že v nekatere najbolj odmaknjene dele Etiopije, Indije in Zahodne Sahare.

Nikar ne zamudi pripovedi o dogodivščinah iz zakulisja in se pridruži potopisnemu predavanju pod zvezdami, ki bo potekalo 28. avgusta 2018 ob 20.00 v lokalu Špica Caffe na Gruberjevem nabrežju v Ljubljani. Novicam o dogodku lahko slediš tudi na Facebook strani Drugačna Namibija. Več o Arnetovem delu pa si lahko prebereš in ogledaš na njegovi spletni strani arnehodalic.com.

Prejšnji članekMamma mia – Spet začenja se
Naslednji članekKatera pa je tvoja najljubša poletna osvežitev?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.