Študent v Gambiji: Prvi dnevi šole

Če si zamudil prejšnje dele potovanja v Gambiji si preberi ostale članke z naslovom Študent v Gambiji v kategoriji Potopis. V torek se je začelo zares. S taksijem se nas je vseh petnajst prostovoljcev odpravilo do šole, ki se nahaja v revnejšem predelu Gambije, Brufutu.

Preden smo sploh vstopili na dvorišče, smo že vsi imeli polne roke. Otroci so nas objemali, nas držali za roke in bili nasploh polni energije.

deklica v Nikinem objemu
Foto: Marija Soldat

Po prvih objemih smo začeli z igricami, ki so postale stalnica za vse naslednje dni. Peli smo otroške pesmice, kot sta Wheels on the bus in Ole majole, se igrali kdo se boji leva, mačke in miši, ter podobne igre.

Sledilo je delo v učilnicah. V prvi so bili mlajši otroci. Z njimi smo risali, ponavljali osnovne barve, številke, črke in se še naprej crkljali. Večji otroci so delali z učiteljem. Učili so se matematiko, angleščino, geografijo in druge predmete.

Po uri približno zbranega dela, je splet sledila zabava zunaj. Igrali smo nogomet in razne igrice, ki so nas jih naučili otroci sami.

Sledila je malica. Značilni kruh Tapalape smo namazali s čokolado, vsak otrok pa je dobil še polovico banane. Za našo malico poskrbimo sami, plača se jo iz donacij, ki smo jih zbirali čez leto, potem pa tudi vse pripravimo sami.

deklica s kruhom (tapalape)
Foto: Marija Soldat

Po malici je spet sledila zabava, igranje in ujčkanje. V šoli ostanemo do enih, potem pa doma nestrpno pričakamo kosilo.

Popoldneve imamo proste in zares uživamo. Veliko časa preživimo na plaži, se pogovarjamo z domačini, hodimo na market in uživamo ob sladkih mangih.

Prejšnji članekRazpis za subvencionirane jezikovne tečaje
Naslednji članekTudi Katarina Fajfar je milenijka!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.