Intervju z DJ Sylvainom

PREDBOŽIČNI HOUSE CLASSICS20.12.2013 VIRIDA BAR IVANČNA GORICA (15 min iz LJ)

DJ SYLVAIN: O njegovem delu so nekoč zapisali takole: “Redno preseneča s provokativnimi kombinacijami starega in novega, ostrega in melanholičnega. Odlikuje pa ga predvsem neponovljiv občutek za dvigovanje in spuščanje energije na plesišču.”


Zakaj in kdaj si prešel iz komercialnih ritmov, ki si jih vrtel pod imenom Dr. Silvano v elektronsko house glasbo kot DJ SYLVAIN ?

Težko rečem kdaj točno, ker je bil počasen prehod in sem nekaj časa deloval z obemi imeni, sicer pa se je to dogajalo med leti 1999 in 2007.


Sylvain je naredil kar nekaj hitov, ki smo jih vsi radi poslušali bodisi na radiu, v reklamah ali pa na partyih. Katere tvoje uspešnice pa tebi največ pomenijo in zakaj ?

Kaj pa vem, težko se je odločit za enega, to je isto kot da te nekdo vpraša,

kateri otrok ti je ljubši – če jih imaš več seveda hahaha, če pa bi moral izbrati bi to bil verjetno ‘If I … (Fell In Love)’, pa še to verjetno zato ker je bil pač prvi in prvega ne pozabiš nikoli JJJ.


Kakšen je DJ-ev ritem življenja ?

Tak kot si ga narediš, predvsem pa hodimo kasneje spat.


Kako je trenutno na elektronski sceni v Sloveniji ?

Pa, so vzponi in padci, trenutno je sicer ok, bolj verjetno posledica veselega decembra, sicer pa se mi zdi da se pozna kriza tudi tu, ljudi nimajo toliko denarja in izbirajo kam in kdaj bodo šli.


Delali ste tudi TV oddajo o elektronski glasbi, kjer ste tudi delali šolo za DJ-e ter resničnostni šov za najbolj perspektivne DJ-e. Kaj je s tem zdaj ?

Projekt TV oddaje je trenutno ustavljen, saj sem sicer z velikom veseljem delal, sestavljal in tudi financiral to oddajo, mislim da kar 4 leta, vendar sem se odločil da zaradi pomanjkanja prostega časa in pa tudi zaradi finančnega dela oddajo zaenkrat ukinemo. Morda z boljšimi časi pride tudi ta nazaj, saj se mi zdi da Slovenija rabi tudi oddajo o elektronski glasbi.


Kje na te lahko vidimo in uživamo v glasbi izpod tvojih rok ?

December je kar naporen mesec in imam veliko nastopov po celi sloveniji. Redno sem gost v večjih slovenskih klubih ki jih lahko izpostavim KURZSCHLUSS, CVETLIČARNA, CIRKUS, AMBASADA GAVIOLI…

 

Ta petek 20.12. pa sem vabljen tudi v VIRIDA BAR v Ivančno Gorico. Lepo vabljeni!


Ali pripravljaš kakšne novosti, nove projekte, komade ?

Komadov imam kar nekaj na zalogi, vendar jih je treba dokončat, sicer pa pripravljam tudi en nov projekt in sicer duet, kaj več o tem pa kdaj drugič.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.