Jaka Klun, član programskega odbora Itn. o Festivalu angažiranega pisanja

Jaka Klun, član programskega odbora Itn. vabi na festival
Jaka Klun, član programskega odbora Itn. vabi na festival Foto: on itn

Danes se z okroglo mizo Javna šola kot temeljni mehanizem solidarnosti začenja 7. Festival angažiranega pisanja Itn. V Ljubljani, natančneje v Vodnikovi domačiji Center, bo do nedeljskega večera potekala že sedma edicija festivala, ki ga soustvarjajo mladi. Jaka Klun je član programskega odbora, ki nam je prijazno priskočil na pomoč ob napovedi festivala. Kaj nas čaka v letošnji ediciji in zakaj bi ga moral obiskati tudi ti?

Festival Itn. od 29. septembra do 1. oktobra

»Letošnji program festivala angažiranega pisanja Itn., ki bo potekal med 29. septembrom in 1. oktobrom na Vodnikovi domačiji Center, je izredno pester. V treh dneh se bo zvrstilo 14 dogodkov z 42 gostjami in gosti,« nam je razkril Jaka Klun, član programskega odbora festivala.

Dodal je, da so se prvič neposredno povezali tudi s tujimi ustvarjalci: »Z nizozemsko pisateljico Lale Gül se bomo pogovarjali o knjigi Živela bom, z ustvarjalci iz Srbije bomo po vzoru projekta Poets of Today, Voices of Tomorrow – POT- VOT izvedli pesniški performans in preizkušali nove oblike literarnih dogodkov, na katerih pesnik ne nastopa le kot izvajalec, temveč sodeluje z dramaturgom, učiteljem govora in režiserjem.«

»Na Literarnem zajtrku se bodo obiskovalci festivala lahko pobližje spoznali z Ivano Djilas, Jedrt Maležič in Radmilo Petrović in jim v prijetnem vzdušju ob kavi in rogljičkih postavili vsa tista vprašanja, ki jih avtoricam tekom branja njihovih del prej niso mogli neposredno postaviti.

»Na menjalnici poezije bodo že uveljavljeni pesniki in pesnice brali poezijo mladih, še neuveljavljenih pesnikov in pesnic. Pogovarjali se bomo tudi o tem, ali je za nastanek dobre literature nujno, da umetnik trpi, zakaj disleksija pri branju knjig ni nujno le ovira ampak je z vidika ustvarjanja in interpretiranja besedil lahko tudi prednost in dar,« je še dodal in izpostavil, da sta letos kar dva dogodka namenjena tudi vsem ljubiteljem stripa.

Festival Itn 2023
Festival Itn 2023 Foto: on itn

Za konec pa je vse povabil k obisku festivala: »Lahko bi še našteval, a bi zagotovo kaj izpustil, zato je morda najbolje, da nas vsi, ki se že imate za knjižne molje ali pa si to želite postati preprosto obiščete

Več o festivalu Itn. si lahko prebereš v našem prispevku, ki je v celoti namenjen letošnji izvedbi festivala angažiranega pisanja.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek(INTERVJU) Patricija Fašalek o Melanholiji jazza: »Gre za prevpraševanje o tem, kaj ženska sploh je«
Naslednji članekJeseni kraljujejo ara Shoes mokasini

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.