Kako postaneš makeup artist? Intervju z artistko Kim Mikuš

A nude eyeshadow palette and makeup artist's tools on a marble vanity. Brushes for powder, blush, eyebrows, shadows and sponges for concealer and foundation.
Foto: July Ko iz iStock

V današnjem podcastu sva z mlado in nadobudno makeup artistko Kim Mikuš klepetali o veliko rečeh, ki se dotikajo tega ustvarjalnega področja.   

Kim se ljubiteljsko z makeupom ukvarja od konca osnovne šole. Znanje je takrat črpala predvsem iz YouTube tutorialov. Leta 2019 se je udeležila dveh tečajev za osebno rabo, marca lani pa je opravila še profesionalni tečaj ličenja pri Anji Kolenc.   

Anja Kolenc je tudi ena izmed tistih, ki jo najraje spremlja na družbenih omrežjih, poleg nje na domači makeup sceni rada spremlja še različne Instagram profile, kot so: Karin PoravneGlam by Nika, Neja Inge Beauty in Diamondee. Od tujih makeup artistov ji je najbolj pri srcu Makeup by Mario – to je osebni mekaup artist Kim Kardashian.  

Od vseh njih črpa najnovejše modne trende, ki jih potem uporablja v svojem delu.  

Zaupala nam je, kdaj in kako je spoznala, da je ličenje tisto, kar si želi početi vsak dan. Velikokrat je namreč težko, saj nas zanima ne malo področij in ne vemo točno, kam bi se usmerili. A se na koncu vedno najde pot, da pridemo do želenega cilja.   

Govorili sva o tem, kako zelo pomembno je, katere produkte izbiraš pri svojem delu in na kaj je dobro biti pozoren takoj ob začetku.  

Kako skriti utrujenost po naporni noči? 

Kim nam je zaupala recept, kaj je tisto, kar pripomore k temu, da si naslednji dan videti spočit in pripravljen na nove zmage.   

Zaupala nam je še, koliko čopičev najdemo v njeni zbirki in kateri je njen najljubši makeup.  

Katere so tiste 3 stvari, ki bi jih morala imeti vsaka ženska ob vsakem trenutku v torbici?  

Prisluhni najinemu pogovoru in izvedel boš, katere so tri stvari, ki te bodo rešile iz zagate in brez katerih se preprosto ne moreš znajti v novem dnevu.   

Njeno ustvarjanje najdeš na Instagram profilu @kim.mikus 

? Prijetno poslušanje in z besedo na dan v komentarjih! Tvoje mnenje, želje in ideje za bodoče avdio oddaje so zlata vredne! #gold #gold #gold #hvala 

Ideje, predloge ali želje po sodelovanju v naših avdio oddajah lahko posreduješ tudi na: marketing@nevtron.eu. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.