Kristina in Žiga, ustvarjalca Lova za zakladom: »Najin cilj je bil ustvarjanje spominov«

Kristina in Žiga sta skupaj ustvarila knjižici Lov za zakladom in Lov za karibskim zakladom
Kristina in Žiga sta skupaj ustvarila knjižici Lov za zakladom in Lov za karibskim zakladom

Kristina Etling in Žiga Kranjec sta mlad par iz Ivančne Gorice, ki je predstavil prvi lov za zakladom v Sloveniji. Njuna knjižica oziroma zdaj že knjižici sta izjemno priljubljen dodatek pri potovanju po naši prelepi deželi. Z nami sta spregovorila nekaj besed o idejah, ki so sprožile Lov za zakladom in Lov za karibskim zakladom, prihajajočih idejah in vsem, kar paše zraven.

Vrnita naju na sam začetek tega ustvarjanja. Kako je nastala ideja za ta projekt in kako se je iz nje razvil Lov za zakladom?

Kot večina Slovencev tudi midva zelo rada raziskujeva Slovenijo in spoznavava nove čudovite kraje v naši mali a še kako bogati deželici. Vendar vsakokrat, ko sva prispela v kraj kamor sva bila namenjena nisva ravno vedela kaj početi. Šla sva na kratek sprehod, kosilo in že nazaj proti domu. Podoben vzorec sva opažala tudi pri drugih, zato sva po dolgem razmišljanju prišla na idejo, da ustvariva interaktivno igro, ki bo izletkanje še dodatno popestrila. In tako se je po številnih idejah in popravkih razvil najin projekt, prvi lov za zakladom po Sloveniji.

Kako bi opisala Lov za zakladom? Komu je knjižica namenjena in kaj vse lahko najdemo v njej?

Lov za zakladom je interaktivna igra, ki vas popelje na več lokacij po Sloveniji kjer boste morali rešiti določene izzive in uganke. Skozi igro vas bo vodila zanimiva zgodba, ki vam bo na koncu razkrila pravi zaklad. Do sedaj sva izdala dve knjižici. Prva knjižica Lov za zakladom po Sloveniji je namenjena vsem starejšim od 5 let. Izzivi v knjižici veljajo za lažje, zato jih ob pomoči staršev znajo rešiti tudi otroci.

Medtem ko je druga knjižica Lov za karibskim zakladom po Sloveniji, namenjena starejšim od 18 let, saj so uganke in izzivi malenkost težji. Prav v obeh knjižicah pa vas čaka poleg glavnih lokacij še več kot 30 idej za dodatne izlete, več miselnih izzivov, strani za kreativno ustvarjanje in ideje za kulinarično razvajanje. V novi knjižici Lov za karibskim zakladom po Sloveniji pa najdete še kupone za različne popuste, da boste svoje izletkanje lahko še dodatno nagradili.

Njuna najnovejša pridobitev je Lov za karibskim zakladom, ki je namenjena bolj odrasli publiki
Njuna najnovejša pridobitev je Lov za karibskim zakladom, ki je namenjena bolj odrasli publiki

Slovenija je v zadnjih letih dobila kar nekaj vodičev po naši prelepi deželi. Sta ciljala na to, da se bo vajina knjižica razlikovala v več segmentih in obenem ostala blizu tej osnovni ideji?

Iskreno povedano, sva o tej ideji razmišljala že kar nekaj časa. Lahko bi rekla, da so naju izidi vseh vodičev le dodatno vzpodbudili, da se tudi sama lotiva dela. Dejstvo pa je, da se nama je v času korona krize, ko smo bili kar nekaj tednov zaprti doma končno sprostilo dovolj časa, da sva bolj resno pričela z delom na tem projektu. Drži, da je kar nekaj projektov, ki ciljajo na nišo »izletkanja po Sloveniji«, sva pa mnenja, da imajo najine knjižice prav poseben pridih, saj sva vanje zapakirala igro lova na zaklad. Če ste na izletu brez idej o tem, kaj početi, je to super ideja, kako si lahko izlet popestriš.

Najin cilj je bil, da se ljudje čim več družijo, skupaj ustvarjajo spomine, sodelujejo in tako krepijo medsebojno vez. Po vseh komentarjih najinih dosedanjih kupcev, pa misliva da je najin cilj bil dosežen, saj družine, pari in prijatelji odkrivajo kraj za krajem in se pri tem zabavajo in ustvarjajo nepozabne spomine. Občutek pri vsakem pozitivnem komentarju je zares neprecenljiv in nama vliva veliko motivacije za nadaljnje delo.

Nagradna igra, v kateri lahko sodelujejo udeleženci Lova za zakladom, kaj nam lahko povesta o njej? Kako izbirata nagrade in podobno?

Vsak uporabnik knjižice lahko po uspešno opravljenem izzivu in končani igri sodeluje tudi v nagradni igri. Z nagradno igro sva želela predvsem spodbuditi ljudi, naj se tukaj zgodba ne zaključi. Želiva, da ljudje še naprej raziskujejo Slovenijo in se pri tem zabavajo, zato jih z različnimi nagradami k temu spodbudiva.

Ne gre brez vprašanja, ali bo Lov za zakladom zrasel v še kakšno knjižico?

Prvo knjižico Lov za zakladom po Sloveniji sva ustvarila na tak način, da pri njej lahko sodelujejo tudi najmlajši. Medtem ko sva drugo knjižico na željo kupcev ustvarila za odraslo populacijo. Vsekakor pa imava še ogromno idej kako projekt nadgraditi, dopolniti. Idej je ogromno žal pa nama primanjkuje časa za realizacijo le teh.

Nam lahko izdata kakšno skrivnost o projektih?

Ker sva pravkar izdala novo knjižico so misli o naslednji še malo na off. Hkrati pa so pri nama zimski dnevi zelo delovni, tako da se pustimo presenetit 😊

Notranjost knjižice Lov za zakladom
Notranjost knjižice Lov za zakladom

Za konec pa bolj osebno vprašanje. Kako je ustvarjati skupaj?

Super 😊 Lahko rečeva, da sva imela srečo, ker sva že od začetka imela podobno vizijo za najin projekt. V večini idej sva se dopolnjevala, v nekaterih prilagodila, se v določenih situacijah veliko naučila in še naprej skupaj rasteva in se razvijava tako v osebni kot tudi v poslovni smeri. Projekt je najino vez še dodatno okrepil in brez zadržkov bi se na to pot ponovno odpravila.

Več o njunem projektu in obeh knjižicah najdeš na spletni strani Lov za zakladom. Projektu lahko slediš tudi na Facebooku, Instagramu in YouTubu.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZakaj so pretočne platforme vse dražje?
Naslednji članekNogometaši na odmoru, a najboljši v tem času še bolj trenirajo. Preverite kako in s čim si pomagajo …
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.