Študenti urbanizma in arhitekture osvojili drugo nagrado

Študentje s Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani so skupaj s študenti Univerze Tsinghua, Kitajska, sodelovali na mednarodni delavnici 2019 UIA-CBC International Colleges and Universities Competitive Construction Workshop in osvojili drugo mesto.

Glavni namen delavnice je bila izpostavitev problematike ruralnega okolja vasi Guoyuan, ki je žrtev monotonega industrijskega razvoja. Vas je obenem znana tudi po svojih stoletnih sadovnjakih belih hrušk. Delavnica je raziskovala možne potenciale ruralnega območja in jih opredelila s pomočjo zasnov petnajstih paviljonov znotraj hruškovih nasadov. Oblikovanje paviljonov je temeljilo na podeželskih elementih, prostorskih izkušnjah in tematikah, povezanih s sadovnjaki. Študentske ekipe so vzpostavile prostore in objekte, znotraj katerih bodo imeli vaščani in obiskovalci možnost vzpostavitve različnih aktivnosti in druženj.

Med 101 prispelimi idejami, je bil med 15 finalisti, ki so lahko svoje ideje realizirali, tudi projekt zasnove paviljona skupine Univerze v Ljubljani in Univerze Tsinghua z naslovom “Lie Between”. Gradnja izbranih paviljonov je potekala med 31. 7. in 18. 8. 2019 v vasi Guoyuan, Kitajska.

Kriterij končnega ocenjevanja delavnice je zajemal tri ključne kriterije. Vključenost paviljona v okolje, njegova funkcionalna zasnova ter izvedba detajlov. Po navedenih kriterijih je slovensko – kitajski paviljon zasedel drugo mesto, študenti so pridobili srebrno mednarodno priznanje o sodelovanju na delavnici. Ekipo Univerze v Ljubljani so sestavljali: izr. prof. dr. Alenka Fikfak, sodelavca Marko Lazič in Aleš Švigelj ter študentje urbanizma: Lanlan Wei, Jan Barič, Zala Bokal, Zala Koleša, Katarina Kuk, Jaka Veber in Arian Todorović.

Čestitke! ?

A vlog of our construction - Tsinghua University x University of Ljubljana

 

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

VIRO-STA
Prejšnji članekEvropski teden mobilnosti: gremo peš!
Naslednji članekKako pospešiti rast las?
Maja Matuha

Novinarka in urednica revije Dijak 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.