11 filmov za oboževalce Bridgertona

Serija Bridgerton je pritegnila pozornost gledalcev in kritikov, ki so jih očarali čudovit videz, obdobje, v katerega je serija postavljena, in seveda osrednja romanca. Druga sezona Bridgertona na Netflixu gledalce čaka že od konca marca. Če pa si jo že pogledal in komaj čakaš na naslednje sezone, ti ponujamo nekaj filmov, ki ti bodo zagotovo všeč.

Prevzetnost in pristranost (Pride & Prejudice, 2005)

Ta film je bilo kar pričakovati na seznamu, saj ob misli na romantične drame iz tega obdobja težko izpustimo roman Jane Austen. Gre za klasično delo, ki je bilo večkrat prirejeno, vendar je različica Joeja Wrighta s Kiero Knightley verjetno najboljša med vsemi. To je še ena zgodba, ki se ukvarja z idejo, da ženske najdejo svoje mesto v svetu le z iskanjem popolnega partnerja. Ljubezenska in sovražna romanca, ki je v središču zgodbe, je navdihnila številne drame iz tega obdobja, ki so sledile.

Pride & Prejudice Official Trailer #1 - Keira Knightley Movie (2005) HD

Marija Škotska (Mary Queen of Scots, 2018 )

V Bridgertonu se pojavlja veliko odnosov med ženskami, bodisi prijateljskih, družinskih ali tekmovalnih. To je tudi osrednja zgodba filma Marija Škotska, v katerem Saoirse Ronan igra naslovno junakinjo in Margot Robbie njeno sestrično, kraljico Elizabeto I.

Mary Queen of Scots Trailer #1 (2018) | Movieclips Trailers

Mali kaos (A Little Chaos, 2014)

Liki v seriji Bridgerton se pogosto soočajo s problemom, da se iz različnih razlogov ne počutijo primerno v družbi. S tem se sooča tudi glavna junakinja filma Mali kaos Sabine De Barra, ki jo igra Kate Winslet.

A Little Chaos Official Trailer #1 (2015) - Kate Winslet, Alan Rickman Movie HD

Osebna zgodovina Davida Copperfielda (The Personal History of David Copperfield, 2019)

Kljub temu da je Bridgerton drama, ima tudi zabavne trenutke. Za ljubitelje, ki iščejo bolj komične zgodbe iz tega obdobja, je Osebna zgodovina Davida Copperfielda odlična izbira. Gre za priredbo romana Charlesa Dickensa, v glavni vlogi pa nastopa Dev Patel.

THE PERSONAL HISTORY OF DAVID COPPERFIELD | Official Trailer | Searchlight Pictures

Veliki Gatsby (The Great Gatsby, 2013)

V glavni vlogi Leonardo Di Caprio igra tragični lik milijonarja, ki se spoprijatelji s svojo sosedo, medtem ko poskuša ponovno vzpostaviti stik z nekdanjo pravo ljubeznijo. Tako kot Bridgerton je tudi ta zgodba o ljudeh, ki poskušajo najti svoje mesto v svetu in si včasih napačno razlagajo, kaj naj bi to mesto bilo.

GREAT GATSBY Trailer (2012) Movie HD

Guernseyjsko društvo za književnost in pito iz krompirjevih olupkov (The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, 2018)

Bridgerton združuje osrednjo romantično zgodbo s skrivnostjo Lady Whistledown. Podobno zgodbo ima film Guernseyjsko društvo za književnost in pito iz krompirjevih olupkov. Zgodba se dogaja po drugi svetovni vojni. Pisateljica Juliet Ashton, ki jo igra Lily James, želi napisati knjigo o prebivalcih britanskega otoka Guernsey in njihovo izkušnjo z vojno, medtem pa se z nekaterimi prebivalci tesno poveže.

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society | Official Trailer [HD] | Netflix

Služkinja (The Handmaiden, 2016)

Služkinja je priredba britanskega zgodovinskega romana Žeparka avtorice Sarah Waters. Zgodba spremlja japonsko dedinjo in njeno korejsko služabnico, ki se ukvarjata z načrtom, s katerim se želi dedinja znebiti svojega bogastva. Dogaja se v času, ko je bila Koreja pod japonsko kolonialno oblastjo.

The Handmaiden - Official Trailer

Pokora (Atonement, 2007)

O nepravični naravi ljubezni, ki jo srečamo tudi v Bridgertonu, govori še ena drama, Pokora. Kiera Knightley in James McAvoy igrata zaljubljenca, ki skrivata svojo romanco, ko ju ločuje strašna laž in ogroža njuno morebitno skupno srečo.

Atonement Official Trailer #1 - Brenda Blethyn Movie (2007) HD

Zaljubljeni Shakespeare (Shakespeare in Love, 1998)

Film pripoveduje o tem, katera Shakespearova ljubezenska zveza je navdihnila njegovo znamenito igro Romeo in Julija. Film je prejel sedem oskarjev, med drugim za najboljši film, vendar je njegov ugled od takrat upadel. Kljub temu gre za prijeten film iz tega obdobja, ki se dotakne tudi teme usode in sledenja lastnim strastem.

Shakespeare in Love | Official Trailer (HD) - Joseph Fiennes, Gwyneth Paltrow | MIRAMAX

Belle (2013)

Eden od najzanimivejših vidikov Bridgertona je njegova raznolika igralska zasedba. Predstavlja Anglijo v 19. stoletju, ki je rasno mešana, kar omogoča bolj vključujočo igralsko zasedbo, kot jo običajno vidimo v zgodovinskih dramah. Film v istem žanru, ki se prav tako osredotoča na barvne like, je Belle. Gugu Mbatha-Raw igra naslovno junakinjo, rasno mešano mlado žensko, ki jo v Angliji vzgaja stric.

Belle Official Trailer #1 (2013) - Tom Felton, Matthew Goode Drama HD

Emma. (2020)

Medtem ko je Bridgerton leta 2020 pritegnil vso pozornost ljubiteljev zgodovinskih dram, je bil film istega žanra, Emma, potisnjen v ozadje. V filmu, posnetem po še enem romanu Jane Austen, Anya Taylor-Joy igra mlado žensko, ki se z užitkom vmešava v ljubezensko življenje drugih. Gre za film, ki se ukvarja tudi s pomenom iskanja partnerja, hkrati pa pripoveduje očarljivo in nepričakovano ljubezensko zgodbo.

EMMA. - Official Trailer [HD] - Now On Demand and In Theaters

VIR15 Period Drama Movies To Watch If You Liked Netflix's Bridgerton
Prejšnji članekHuawei P50 Pocket razkrije, kar je očem skrito
Naslednji članekKako te kofein ohranja budnega?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.