5 filmov za Valentinovo, ki so dejansko dobri

St. Valentine's day Movie night concept. Movie night message on board, laptop, popcorn, red candle, gift, hearts decor, two cups of cocoa with marshmallows for a couple. Cozy holiday plans for lovers
Foto: OKrasyuk iz iStock

Valentinovo je tukaj, kar pomeni zmenke in sproščene večere. Odličen načrt za Valentinovo je ogled romantičnega filma. Ker je v obtoku kar nekaj katastrofalnih rom-com filmov, smo pripravili seznam filmov za Valentinovo, ki so dejansko kvalitetni in dobri. Ker pa je včasih tudi za Valentinovo potrebno možgane dati na off, morda ti filmi ne bodo za vsakogar. Bi želel svojo boljšo polovico presenetiti z znanjem o filmih na večer 14. februarja?

Šepet nežne ulice (If Beale Street Could Talk)

Film temelji na istoimenski knjigi Jamesa Baldwina. V njem spremljamo zgodbo mladeniča in mladenke, Fonny (Stephan James) in Tish (KiKi Layne), ki se navkljub oviram goreče zaljubita. Fonny je krivično obtožen posilstva, Tish pa istočasno spozna, da pod srcem nosi njegovega otroka. Kako se bosta spopadla z ovirami, ki jima jih je namenilo življenje in kako se bosta soočili z družbenim vsakdanom?

IF BEALE STREET COULD TALK | Final Trailer

Ljubezen na prvo bolezen (The Big Sick)

Kumail Nanjiani in Zoe Kazan sta odlična v prisrčno nerodni romantični komediji, ki je več kot le njen opis. Film temelji na resnični zgodbi glavnega igralca Kumaila Nanjianija in njegove žene Emily V. Gordon. Romantični film v ospredje postavi tudi pakistansko in muslimansko kulturo, navdušil pa bo vse ljubitelje indie romanc.

The Big Sick – Official US Trailer | Amazon Studios

The Spectacular Now

Pomsili na svojo prvo ljubezen. Film, ki se je znašel na seznamu ogledov za Valentinovo, je fantastičen prikaz vrtoglave in nore prve ljubezni. Aimee (Shailene Woodley) in Sutter (Mile Teller) se zaljubita v zadnjem letniku srednje šole, skupaj pa se morata soočiti s tem, da se bosta njuni življenji za vedno spremenili. Že igralski predstavi glavnih igralcev je dovolj, da navduši za preprost Valentinov večer.

The Spectacular Now | Official Trailer HD | A24

Portret mladenke v ognju (Portrait of a Lady on Fire)

Mogoče filma še ne poznaš, kar je povsem tvoja napaka. Francoska režiserka Céline Sciamma je ustvarila enega najboljših evropskih in svetovnih filmov zadnjih let. Marianne (Noémie Merlant ) je umetnica, ki jo zadolžijo za naslikavo portreta mlade aristrokratinje Héloïse (Adèle Haenel). Kar nastane je ena najlepših ljubezenskih zgodb filmskega platna. Umetnina na filmskem platnu bi lahko rekli.

Filmi za Valentinovo, ki so odlični
Filmi za Valentinovo, ki so odlični Foto: on imdb

Rimske počitnice (The Roman Holiday)

Za konec seznama smo se vrnili daleč v preteklost in nazaj prinesli izjemen film. Leta 1953 je izšel film v katerem spremljamo ljubezensko zgodbo sredi Rima. Joe Bradley (Gregory Peck) spodnese tla prelestni princesi Ann (Audrey Hepburn). Včasih je Valentinovo pač boljše z legendarnim, klasičnim in črno belim filmom.

Roman Holiday (1953) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNatečaj »Mladi kreativci« 2023 je odprt
Naslednji članekMeteoriti razkrili izvor določenih kemikalij našega planeta

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.