5 grozljivk za Petek trinajsti (Filmi za petek 13.)

Katere filme je vredno videti na petek trinajsti?
Katere filme je vredno videti na petek trinajsti? Foto: on imdb

Petek trinajsti je tukaj, z njim pa so prispeli tudi filmski nasveti. Filmi in serije za petek 13., ki so v bistvu grozljivke? Poleg tistega filma, ki je najtesneje povezan s tem strašanskim datumom, smo na enem mestu zbrali še nekaj grozljivih filmov, ki jih je vredno videti na ta dan. Žž

X in Pearl

Režiser Ti West je v letu 2022 predstavil dva mojstrska filma, ne le v svetu slasherjev in grozljivk, temveč tudi v splošnem smislu. Mia Goth blesti v obeh, predvsem v filmu Pearl, ki velja za predzgodbo filma X. V slednjem pa igrajo še Kid Cudi, Brittany Snow in Jenna Ortega, preden je postala Wednesday. V prihodnosti pa bo izšel tudi tretji film iz franšize X.

X | Official Trailer HD | A24

Koča (The Lodge)

Psihološki triler avstrijskega dvojca, ki nam je prinesel grozljivko Lahko noč, mamica (Good night, Mommy). Veronika Franz in Severin Fiala predstavljata zgodbo očeta, ki hčerko in sina pelja v oddaljeno kočo, pridruži pa se jima njegova mlajša partnerka. Ko ostaneta otroka sama z njo, se pričnejo razkrivati okultne skrivnosti. Riley Keough je odlična, ob njej pa zaigrajo še Richard Armittage, Jaeden Martell, Lia McHugh in Alicia Silverstone. Film je prejel tudi nagrado na prleškem Grossmanovem festivalu.

THE LODGE Official Trailer (2019) Riley Keough Horror Movie HD

Freaky

Mlada srednješolka Millie (Kathryn Newton) zamenja svoje telo s serijskim morilcem Blissfieldom Butcherjem (Vince Vaughn). Hitro ugotovi, da ima manj kot 24 ur, da se vrne nazaj v svoje telo. Do takrat bo morala biti v telesu morilca, on pa bo v telesu srednješolke odšel na morilski pohod.

FREAKY - Official Trailer (HD)

Barbar (Barbarian)

Režiserski in scenaristični debi Zacha Creggerja je eden najbolj podcenjenih filmov leta 2022. Georgina Campbell, Bill Skarsgard in Justin Long v filmu, ki predstavi mlado punco, ki najame stanovanje za nočitev. Po prihodu ugotovi, da je v prostorih že naseljen nekdo, ki ga ne pozna. Vseeno se odloči, da bo prenočila, kar pa se izkaže za napačno odločitev.

BARBARIAN | Official Trailer | In Theaters September 9

Petek 13. (Friday the 13th)

Ali res gre brez franšize Petek 13. na petek trinajsti? Nikakor ne. Na voljo imaš dvanajst filmov, od katerih je prvi izšel leta 1980, zadnji pa 2009. Jason lovi nič hudega sluteče žrtve in tako se je rodila ena najbolj prepoznavnih franšiz v svetu grozljivk in širše.

Friday the 13th (2009) - Original Theatrical Trailer

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajvečkrat izposojene knjige leta 2022
Naslednji članekKako radiacija sončnih neviht vpliva na rast dreves?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.