6 dokumentarnih filmov, ki bi jih moral pogledati vsak

Group of young happy attractive women sitting on wooden veranda covered with blue blanket, holding laptop, looking at screen, having videocall, watching funny video, comedy. Friendship, technology.
Foto: Tatsiana Volkava iz iStock

Dokumentarni filmi so odličen način za študente, da se naučimo o različnih tematikah in problemih, ki so pomembni za svet okoli nas. Tu je nekaj najboljših dokumentarnih filmov, ki bi si jih moral pogledati vsak študent.

6The Social Dilemma (2020)

Dokumentarni film, ki se osredotoča na temo vpliva družbenih medijev na družbo in posameznike. Pokaže, kako algoritmi družbenih medijev manipulirajo z uporabniki in kako to vpliva na njihovo vedenje.

The Social Dilemma | Official Trailer | Netflix

5The Ivory Game (2016)

Film, ki se osredotoča na temo nezakonite trgovine s slonovino. Pokaže, kako trgovina z izdelki iz slonovine vodi do uničevanja populacij slonov in kako to vpliva na okolje.

The Ivory Game | Official Trailer [HD] | Netflix

4Food, Inc. (2008)

Film, ki se osredotoča na temo industrijske proizvodnje hrane. Pokaže, kako velike korporacije nadzirajo prehrambeno industrijo in kako to vpliva na kakovost hrane, ki jo jemo.

Food, inc. (2008) Official Trailer #1 - Documentary HD

3The True Cost (2015)

Film, ki raziskuje tematiko modne industrije. Pokaže, kako hitra moda vodi do izkoriščanja delavcev v državah v razvoju in kako to vpliva na okolje.

The True Cost Official Trailer 1 (2015) - Documentary HD

213th (2016)

Film, ki se osredotoča na temo rasizma v ZDA in zgodovino zaporniškega sistema v državi. Pokaže, kako se je sistematični rasizem prenašal skozi zgodovino in kako je ta prisoten v današnjem sodobnem družbenem kontekstu.

13TH | official trailer (2016) Netflix

1Chasing Coral (2017)

Film, ki raziskuje tematiko podnebnih sprememb in njihovih vplivov na koralne grebene. Pokaže, kako podnebne spremembe vodijo do uničenja koralnih grebenov in kako to vpliva na okolje in živalske vrste.

Chasing Coral | Official Trailer [HD] | Netflix

Bi ti še kakšnega dodal?

Prejšnji članekBrezplačna zaščita pred nezaželeno pošto
Naslednji članekZnanstveniki izumili antibiotik, ki spreminja obliko

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.