DEJA VU

Žanr: znanstveno-fantastični triler
Režija: Tony Scott
Scenarij: Bill Marsilii in Terry Rossio
Igrajo: Denzel Washington, Paula Patton, Erika Alexander, Jennifer Weston, Patt Noday, Wayne Douglas Morgan, Bruce Greenwood idr.
Dolžina: 128 min

V novem, tokrat malo manj bombastičnem filmu Tony-a Scott-a (Top Gun, Prava Romanca, Škrlatna Plima) spremljamo dogajancijo agenta Doug-a Carlin-a, ki ob raziskavi grozljivega bombnega napada ugotovi, da skrivni vladni oddelek poseduje tehnologijo, s katero vidijo v preteklost in znajo vplivati na prihodnost. Kot se za Scott-a in tovrstne filme spodobi, je Doug nato vržen v tekmo s časom, v kateri mora z hitrim razmišljanjem in dejanji rešiti kup nedolžnih ljudi. V glavni vlogi vidimo Denzela, ki po Škrlatni Plimi in Telesnemu Čuvaju sodeluje že tretjič, medtem ko so vsi drugi obrazi – no, opaziti je moč tudi Val Kilmerja – že mnogo manj zvezdniški. V filmu najbolj izstopa eksplozivni začetek in zanimiv, dinamičen pregon z avtomobili, ki se dogaja v dveh časovih hkrati in ki ga je res veselje videti, drugače pa paranoična tematika filma malo preveč vzbuja občutek deja vuja na za odtenek boljši Enemy Of The State istega režiserja. Nič posebnega skratka, a vseeno pametnejši od marsikaterega drugega podobnega šodra iz Tovarne Sanj.

 

NEUSTRAŠEN / Jet Li’s Fearless
Žanr: zgodovinska akcijska drama
Režija: Ronny Yu
Scenarij: Chris Chow
Igrajo: Jet Li, Betty Sun, Dong Yong, Nakamura Shidou, Collin Chou, Hee Ching Paw, Nan Sun idr.
Dolžina: 104 min
Na sporedu od: 18.1.2007

Zdaj že slavni pretepač Jet Li se spet vrača v filmu borilnih veščin, ki se dogaja po resnični zgodbi o Huo Yuan Jiaju, najbolj znanem kitajskem mojstru borilnih veščin 20. stoletja. Na begu pred tragično preteklostjo se Huo znajde na bojevniškem turnirju, na katerem se med drugim pomeri tudi z britanskim boksarjem, španskim mečevalcem in pruskim vojakom. Na koncu ga čaka “šef”, neusmiljeni japonski samuraj.


SKRIVNOSTNA SLED/ The Prestige
Žanr: drama / triler
Režija: Christopher Nolan
Scenarij: Jonathan Nolan in Christopher Nolan po romanu Christopherja Priesta
Igrajo: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson, Piper Perabo, Rebecca Hall, David Bowie idr.
Dolžina: 128 min
Na sporedu od 18.1.2007

Še ena čarovniška zgodba v  kratkem času po The Illusionist, ki se osredotoča na čarovniška vajenca Roberta in Alfreda (Hugh Jackman in Christian Bale), ki postaneta konkurenta. Ko Alfred izumi takorekoč popolno čarovnijo, skuša Robert ugotoviti, v čem je trik in začne se neizprosna bitka, polna prevar in zanimivih preobratov. Na režiserskem stolčku je sedel filmski genij Christopher Nolan, znan po intrigantnem Mementu, zanimivi Insomnii in fantastičnem Batmanu – Na začetku.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.